19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Uşak Valisi Erden: "Gençlerimizden, barış ve huzur ortamının tesis edildiği günümüzde, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak çok çalışmalarını, milletimizin gurur duyacağı başarılara imza atarak Türkiy


UŞAK (A.A) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, "Gençlerimizden, barış ve huzur ortamının tesis edildiği günümüzde, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak çok çalışmalarını, milletimizin gurur duyacağı başarılara imza atarak Türkiye Cumhuriyetini her alanda başarıyla temsil etmelerini arzu ediyoruz" dedi.
     Vali Erden, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, 19 Mayısın milli bilincin çığ gibi büyüdüğü ve bir milletin top yekün harekete geçtiği tarih olduğunu belirtti.
     Erden, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Ulu Önder Atatürkü andığımız aynı zamanda gençlerimize armağan edilen bu bayramda, geleceğimizin teminatı siz gençlerimizin, ecdadımızın bu büyük mücadelesinden ders almaları, bağımsızlığımızın kıymetini bilerek, üzerimizde dalgalanan şanlı Türk Bayrağımızın ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilelebet yaşatılacağının sorumluluk ve bilincinde olmaları gerekmektedir. Gençlerimizden, barış ve huzur ortamının tesis edildiği günümüzde, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak çok çalışmalarını, milletimizin gurur duyacağı başarılara imza atarak Türkiye Cumhuriyetini her alanda başarıyla temsil etmelerini arzu ediyoruz. 19 Mayıs 1919da başlatılan bağımsızlık mücadelesinin sonunda bizlere Türkiye Cumhuriyeti Devletini kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bu vesileyle siz değerli vatandaşlarıma saygılar sunuyorum."
     Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise gençlerin 19 Mayıs ruhunu taşımaları gerektiğinin altının çizerken, "Bugün ülkemizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürkün düşman elinde olan ülke topraklarını kurtarmak için başlattığı mücadelenin ilk adımının 94. yıl dönümüdür. Bugün şüphesiz ülkemizin ne denli zor şartlarda kazanıldığını ve o günün şartlarında dahi bütün zorluklara rağmen başarı kazanıldığının tekrar hatırlanması bakımından oldukça önemlidir" dedi.
     CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise Atatürkün "Ya İstiklal Ya Ölüm" paralosuyla Samsuna çıktığını ve kurtuluş mücadelesini başlattığını bildirerek, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük için büyük bedeller ödediğinin altını çizdi.
     Yılmaz şunları kaydetti:
     "19 Mayıs 1919da başlayan bağımsızlık ve örgürlük yürüyüşü, eşsiz fedakarlıklar ve büyük bedellerle devam etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle bugünü gençliğimize emanet eden, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, gençlik ve spor bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum"
    
     -Eşmedeki tören-
    
     19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Eşme Cumhuriyet alanında tören düzenlendi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Necati Açarın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisi sunmasıyla devam etti.
     Törene, Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, Garnizon Komutan vekili Kıdemli Başçavuş Faruk Aslantaş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Sefer Güngör, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Soner Kılınç - Ahmet Kılıç
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER