19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gençliğin, milletin geleceği olduğunu söyledi.
     Demir, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919da Samsunda ateşlenen hürriyet ve istiklal meşalesinin, Türk milletinin azim ve kararlılığı ile birleştiğini, 23 Nisan 1920de milli iradenin hakimiyetine, 29 Ekim 1923te de Cumhuriyetin tesisine imkan hazırladığını belirtti.
     Vali Demir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Anadolunun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsuna çıkışı, Cumhuriyet tarihinin başlangıcı olduğu gibi, millet için, ülke için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları tarafından sıkıntı ve yokluklar içerisinde verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından gençlerimize emanet edilmiştir.
     İnsan hayatının en verimli çağı gençliğidir. Her şeyin tadının en güzel alındığı, her zorluğun üstesinden gelebilme gücünün en üst seviyede olduğu, hayatın her renginin insana en canlı geldiği zaman dilimidir gençlik. Gençlik milletlerin geleceğidir. Cumhuriyetin yılmaz bekçisi olan gençlerimizin, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceğine inancımız sonsuzdur."
    
     -Belediye Başkanı Zolan-
    
     Denizli Belediye Başkanı Zolan ise yayımladığı mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün, 94 yıl önce Samsuna çıkmasıyla Kurtuluş Savaşının ilk adımını attığını ve bu adımın ardından verdiği mücadeleyle dünyaya örnek olduğunu söyledi.
     19 Mayısın önemli anlamlar taşıdığını kaydeden Zolan, açıklamasında şunları belirtti:
     "Gelecek güzel günlerin çalışkan, milli değerlerini bilen ve koruyan, sorunlarını akıl ve bilimle çözen gençlerin ellerinde şekillenecek. Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk Ulusunun da uyanışı olmuştur. Büyük önderin siz geçlere armağan ettiği bu önemli günde Ülkeme nasıl daha iyi hizmet edebilirim, ülkemi nasıl bir adım daha ileriye taşıyabilirim- diye sormalıyız. Sizler, Türkiyenin yarınlara en iyi şekilde hazırlanabilmesinin güvencesisiniz. Türkiyenin potansiyeli büyüktür. Bu büyük potansiyeli parlak geleceğe dönüştürmek sizin elinizdedir."
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER