19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -Vali Ata: "Gençlerimizin Cumhuriyete ve onun değerlerine her zaman sahip çıkma duyarlılığını göstermesi, en büyük güven kaynağımızdır"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, halkın ve aynı bilinçle yetişerek ülkenin geleceğine yön vermeye hazırlanan gençlerin Cumhuriyete ve onun değerlerine her zaman sahip çıkma duyarlılığını göstermesinin en büyük güven kaynakları olduğunu bildirdi.
     Ata, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Atatürkün, işgal altındaki Anadolu topraklarında kurtuluş meşalesini ateşleyerek milli mücadeleyi başlattığı günün yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Büyük Atatürkün önderliğinde dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk Milletinin yediden yetmişe kadın erkek, büyük küçük demeden savaşarak bu toprakları vatan yaptığını ifade eden Ata, Kurtuluş Savaşının Türk Milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının, onursal bir belgesi olduğunu kaydetti.
     Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk Milletinin dünya üzerindeki varlığını, sahip olduğu bu yüksek vatan aşkı ve hürriyet özlemine borçlu olduğu belirten Ata, şöyle devam etti:
     "Kurtuluş Savaşımızın zafere uzanan seyrinde tüm Anadoluya ilham olan Gaziantepliler bunu çok iyi bilirler ki Kurtuluş Savaşı, Atatürkün Ya istiklal, ya ölüm sözünde anlamını bulan bir var olma savaşıdır. Bundan sonra bize düşen, Türk Milleti olarak Atatürkün gösterdiği hedeflerden şaşmadan, çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla ilerlemek, çağın bilim ve teknolojisini en iyi şekilde kullanmak, Cumhuriyetimizi tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza kadar yaşatmaktır. Halkımızın ve aynı bilinçle yetişerek ülkenin geleceğine yön vermeye hazırlanan gençlerimizin Cumhuriyete ve onun değerlerine her zaman sahip çıkma duyarlılığını göstermesi, en büyük güven kaynağımızdır."
     Ata, Büyük Önder Atatürkün, "Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz" diye seslendiği, gençlerin ülke ve milletin asla sönmeyecek umudu olduğunu belirtti. Gençlere seslenen Ata, şunları kaydetti:
     "Siz, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri çok yakından takip edecek, yalnızca kendinizle değil dünya ile yarışmak zorunda olduğunuz bilinciyle bizlere bir Türk ferdi ve insan olma onurunu yaşatan, Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacaksınız. Bu yolda, rehberiniz Atatürk ilkeleri ve demokrasi, parolanız vatan ve millet sevgisi olacaktır. Kurtuluş mücadelemizin meşalesi olan 19 Mayısın 94. yıl dönümünde tüm Gazianteplilerin 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER