18 ülkeden 22 öğrenci Nevşehir ÜniversitesinDE

18 ülkeden 22 öğrenci Nevşehir ÜniversitesinDE


NEVŞEHİR (A.A) - Türkçe Yaz Okulu kapsamında 18 ülkeden 22 öğrenci Nevşehir Üniversitesinin (NEÜ) konuğu olarak kente geldi.
     Yunus Emre Enstitüsü ile NEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü işbirliğiyle 2012 Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında Afganistan, Polonya, Azerbaycan, Arnavutluk, Letonya, Kazakistan, Romanya, Rusya, Mısır, Ukrayna, Hırvatistan, Makedonya, Fas, Japonya, Kırgızistan, Ukrayna, Moğolistan ve Sudandan gelen 22 öğrenci 5 gün süresince çeşitli etkinliklere katılacak.
     Program kapsamında, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Otelinde misafir edilen öğrenciler ile NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Bayram, Türk Dili Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İ. Ethem Özkan, Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Yolcu, Yunus Emre Enstitüsü Görevlisi ve Grup Başkanı Tuyça Obruk, üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Türkçede Deyimler ve Atasözleri konulu seminere katıldı.
     Seminerin açılışında konuşan Kılıç, Bugün hakikaten çok mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Biz, Nevşehir Üniversitesi olarak 5 yıllık yeni bir üniversite olmamıza rağmen birkaç yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinden ülkemize gelen çok değerli konuklarımızı ağırlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadık. Sizleri bir Türkolog olarak şahsım ve üniversitem adına selamlıyorum. Dünyada Türk dili yükselen bir değer olurken, Türkçe öğrenmek isteyen insan sayısı da dünyada hızla artıyor. Sizler bizlerin ses bayraklarısınız. Sizler ülkemizde Türkçeyi öğrenerek bunu da ülkenizde öğreterek, ülkemizin gönüllü temsilcileri olacaksınız. Sizlere şimdiden teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum dedi.
     Yapılan konuşmaların ardından 2012 Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında NEÜ Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Yolcu tarafından Türkçede yer alan deyimler ile atasözlerinden örnekler verilerek, bunların ne zaman ve hangi manalarda kullanıldıkları konularında bilgiler aktarıldı.
     Seminerin ardından misafirler NEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Yeşilöz rehberliğinde Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan tarihi Kurşunlu Cami ile külliyesini, Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar beldesindeki tarihi ve turistlik mekanlar ile bölgede bulunan peribacalarını gezdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 18 ülkeden 22 öğrenci Nevşehir ÜniversitesinDE Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER