18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Hatayda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Antakya Şehitliğinde tören düzenlendi


HATAY (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Antakya Şehitliğinde tören düzenlendi.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şehitliğe çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Vali Lekesizin Anıt Şeref defterini imzalamasının ardından şehitler için saygı atışı yapıldı.
     Daha sonra törene katılanlar şehitliği gezerek, şehit yakınlarına başsağlığı dileği ve dualar okundu.
     Vali Lekesiz, Kültür Merkezinde devam eden etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin, tarih boyunca hürriyet ve istiklalini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren aziz milletin eşsiz kahramanlık örneklerinden biri olduğunu söyledi.
     Çanakkale Savaşında üç nesilin birlikte mücadele ettiğini ifade eden Lekesiz, Bağımsızlığın, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin yılmaz savunuculuğunu yapan aziz şehitleri, kahramanlık destanlarını nesilden nesile aktararak, hatıralarını her zaman kalplerimizde yaşatacağız dedi.
     Tiyatro gösterisi ve şiir dinletisinin yer aldığı etkinlikte, şehit yakınlarına ve gazilere devlet övünç madalyası verildi.
     Törene, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Halit Demir
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER