18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Burdur Şehitliğinde tören düzenlendi -Şehit annesi Ayşeli Çin: -Bu sorunun çözülmesini istiyorum, gençlerimize yazık. Vatanımıza, çoluğumuza çocuğumuza Allah acılar vermesin (Fotoğraflı-Görü


BURDUR (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Burdur Şehitliğinde tören düzenlendi.
     Tören, şehitliğin önüne çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve askerler tarafından saygı atışı yapılmasıyla başladı.
     Törende konuşan Piyade Üsteğmen Çetin Çavuş, Türk harp tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
     Üzerinde huzur içinde yaşadıkları kutsal vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerin, Şehitler Gününü idrak etmenin onuruna sahip olduklarını belirten Çavuş, Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı Kurtuluş savaşının ilk meşalenin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur dedi.
     Konuşmaların ardından Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, şehitlik özel defterini imzaladı ve beraberindekilerle şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
    
     -Şehit annesinden barış sürecine destek-
    
     Bu arada Mardinde 1981 yılında şehit düşen Ünal Çinin annesi Ayşeli Çin de şehit mezarlarını ziyaret ederek dua okudu. Çin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 26 yaşında şehit düştüğünü anlatarak, Bu sorunun çözülmesini istiyorum, gençlerimize yazık. Besleyip büyütüyoruz, gidip ölüyorlar. Olur mu öyle şey. Vatanımıza, çoluğumuza çocuğumuza Allah acılar vermesin diye konuştu.
     Şehit Çinin kardeşi Nadir Çin de artık şehit cenazesi görmek istemediğini dile getirerek, Şehitlerin kanları gerçekten duracaksa, bu olay çözülecekse isteriz. Kardeşlerimiz şehit olmasın. Bu vatan için hepimiz ölürüz. Ama gerçekten bu çatışma bitecekse çözülecekse, çözülsün. Hiç olmazsa bundan sonra şehitler olmasın diye konuştu.
     Törene geçirdiği bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalye ile katılan Kore Gazisi Mehmet Emin Ağar da öğrencilerin ve vatandaşların ilgi odağı oldu.
     Törene Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Garnizon Komutanı Albay Ümit Saltaş, diğer ilgililer, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER