18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Kütahyadaki Hava Şehitliğinde tören yapıldı -Gazi Jandarma Uzman Çavuş Şanlıya Devlet Övünç Madalyası verildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yılı dolayısıyla Hava Şehitliğinde anma töreni yapıldı ve terörle mücadelede gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Şanlıya (29) Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Hava Şehitliğinde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığından bir manga asker tarafından tüfeklerle saygı atışı gerçekleştirildi.
     Vali Kenan Çiftçi, Garnizon ve Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat, buradaki anıta birer çelenk bıraktı.
     Tören, dua edilip şehit mezarlarına birer karanfil bırakılması ve Çiftçinin, Şehitlik Şeref Defterini imzalamasıyla sona erdi.
     Belediye Kültür Sarayında, Fatih Ortaokulunca düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Hava Piyade Binbaşı Murat Kılıçaslan Özgan, yüce ulusun güç, saygınlık, onur, huzur, bağımsızlık ve istikbalinin, şehit kavramında gizli olduğunu bildirdi.
     Şehitleri, ulusun bekası için canlarını vererek kendilerinden sonra nesillere yaşam hakkını kazandıran ulu çınarlar diye niteleyen Binbaşı Özgan, şunları kaydetti:
     Üzerinde yaşadığımız vatan toprakları kolay elde edilmemiştir. Bu toprakların vatanlaşması, hepsi birbirinden kanlı olaylara ve nesle mal olmuş tarihi süreci ifade etmektedir. Yüce ulusumuz, tarih boyunca hiçbir milletin esareti altında yaşamamış, üzerinde yaşadığı toprağı namus bilip onu canı pahasına korumuştur. Bu nedenle tarihin her sayfasında Türkün örnek zaferlerini bulmak ve görmek mümkündür. Türk için askerlik kutsal bir görev, şehitlik ve gazilik ise en büyük rütbedir. Tarihin her döneminde ordumuzun tüm mensupları, vatan ve millet sevgisini şehitlik unvanıyla taçlandırmak isteyen, cephede arkadaşını kaybettiğinde kendi yaşadığı için üzülen kahramanlardan oluşmuştur. Bize bu güzel yurdu emanet eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi saygıyla anar, tarihi boyunca ordusuna, askerine her zaman destek olan yüce Türk ulusuna şükranlarımızı sunarız.
     Daha sonra, 2008 yılında Şırnakın Bestler Dereler mevkisinde terörist saldırı sonucu gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Şanlı, Devlet Övünç Madalyasını Çiftçiden aldı.
     Etkinlik, Fatih Ortaokulu öğrencilerinin oratorya gösterisiyle tamamlandı.
     Tören ve anma etkinliğine, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER