18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Amasyada şehitler anıldı


AMASYA (A.A) - Amasyada 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.
     Tekir Dede Mezarlığındaki Şehitlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı bando ekibi eşliğinde okunmasının ardından çelenkler konuldu.
     Törende bir konuşma yapan Vali Abdil Celil Öz, aziz milletin hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğini, canından aziz bildiği vatan topraklarını korumak için her türlü fedakarlığı yaptığını ve gerektiğinde bu uğurda canını feda etmekten çekinmediğini söyledi.
     Bu anlayışın tezahür ettiği en önemli mücadelelerden birinin de 18 Mart 1915 günü Çanakkale kazanılan büyük zafer olduğunu vurgulayan Öz, şunları kaydetti:
     Bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasıyla mücadele ederek ve Çanakkale Geçilmez diyerek tarihin akışını değiştiren, milletimizin kaderine yön veren bu isimsiz kahramanlar, aziz şehitlerimiz sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızdaki en güçlü bağımızdır. Yaşadığımız bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimize ithaf edilen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken bağımsızlığımızın sembolü olan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde milletçe ayrılmaz bir bütün olarak ebediyen yaşayacağımızı ve emanetlerine sahip çıkacağımızı ifade etmek istiyorum.
     Konuşmaların ardından Öz ve beraberindeki Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kurum ve kuruluşların yetkilileri ve şehit yakınları şehit mezarlarına karanfiller bıraktı.
     Törenin sonunda Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, Kur-an-ı Kerim okuyarak dua etti.
     Anma etkinlikleri daha sonra Saraydüzü Kışlası Milli Mücadele Müzesi ve Kültür Merkezinde devam etti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER