18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü mesajları -AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca: Çanakkale, yeryüzünün mazlum haklarının savunulduğu en anlamlı onur mücadelesidir


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Koca, mesajında, Çanakkale Zaferinin insanlık tarihindeki en onurlu ve en medeni mücadeleler arasında yerini aldığını kaydetti.
     Çanakkale şehitlerinin ve gazilerinin, torunlarının kalplerinde birer abide olarak yerini aldığını ifade eden Koca, şunları bildirdi:
     Çanakkale Zaferi, 98 yıl sonra da bu topraklarda yaşayan Anadolu insanının kardeşliğine teminattır. Anadolunun medeniyet yürüyüşünde yol gösterici olmuştur. Bugün bağımsızlık mücadelesi veren tüm toplumların ilham kaynağı olmuştur. Çanakkalede yaşanan bir savaş değildir. Çanakkale yeryüzünün mazlum haklarının savunulduğu en anlamlı onur mücadelesidir. Çanakkale, kınalı kuzuların ve onları yetiştiren ferasetli annelerin, tüm mazlumlar adına kanları ile yazdıkları bir manifestodur. Biz, bugün de şehitlerimizin izinin tozuna yüzümüzü sürüyor ve izlerinden asla ayrılmayacağımızı bildiriyoruz.
    
     -Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise Çanakkale Zaferinin, Türk milletinin topyekun birliğinin, bütünlüğünün simgesi olduğunu vurguladı.
     Çanakkale Zaferi ile sadece bir milletin kaderi değil, aynı zamanda bir milletin geleceğinin belirlendiğine değinen Sakallı, şu ifadeleri kullandı:
     Çanakkalede şehitlerimiz ve onların yanında yatan, yaşamlarının baharında toprağa gömülen yüzbinlerce insan, savaşların kötü sonuçlarını, barış ve dostluğun dünya için ne kadar gerekli olduğunu tüm insanlığa haykırmaktadır. İnsanlık artık; geçmişten gerekli dersleri çıkararak, her türlü nedenden kaynaklanan çatışmaları sonlandırmalı, tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temelleri atılmalıdır.
    
     -BBP İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan
    
     BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan da, Türk milletinin bağımsızlık tutkusunun destansı boyutu olan Çanakkale ruhunun genç nesillere verilmesi gerektiğini kaydetti.
     Milletin, varlığını ve bağımsızlığını korumak için tarihinde büyük mücadeleler vermek zorunda kaldığını belirten Akdoğan, şunları bildirdi:
     18 Mart 1915, bağımsızlığımızı, milli karakterimizin değişmez parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz ve bizden kat be kat güçlü olan düşmanlarımıza Çanakkale geçilmez dedirterek bozguna uğratıp, yazdığımız şanlı destanımızın tarihidir. Çanakkale destanı, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ön sözü olmuştur.
    
     -AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata-
    
     AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata ise Çanakkalenin bağımsızlığımızın altın anahtarı olduğunu vurguladı.
     Çanakkalenin vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azmin zaferi olduğu ifade eden Ata, şunlara değindi:
     Vatanın her bir köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve Çanakkale geçilmez diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Büyük Türk milleti, söz konusu bu ruh ve inançla, milli mücadele yıllarında olduğu gibi tarihin her döneminde vatanın ve milletin bağımsızlığı uğrunda hiçbir taviz vermeden mücadele etmiş ve bu uğurda şehitler ve gaziler vermiştir. Mehmetçik, bugün de ülkemizi bölmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanlara karşı yine aynı azim ve fedakarlıkla mücadele etmektedir.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER