18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Kayseride, Garnizon ve Hava Şehitliğinde tören düzenlendi -Terörle mücadelede şehit olan asker ve polis yakınları ile gazilere Övünç Madalyası verildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


KAYSERİ (A.A) - Kayseride, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Garnizon ve Hava Şehitliğindeki törene, Vali Vekili Davut Haner, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, şehit aileleri, gaziler, asker ve polis ile daire müdürleri katıldı.
     Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin Türkün milli varlığını sürdürmek, vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiklerini söyledi.
     Şehitlerin Türklüğün üstün haysiyet ve istikrarını şerefle temsil ederken destanlaştıklarını ifade eden Yavuz, şöyle devam etti:
     Evladını vatana adamış aziz ana, oğlunun adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı zannetme. Şehidinin kutsal ismi arşta, aziz naaşı cennet bahçesindedir. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinici içinde vazife başındayız.
     Vatan için en kutsal varlığını, canını veren yiğit şehidim; manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursa olsun bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek senin emanetini daima yükseklerde taşıyacağız. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen, ülkemizin huzuruna göz diken hainler; hangi maskeyi takarsanız takın artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Vatan, millet, bayrak için toprağa düşen aziz şehitlerimiz; sizleri bizden ayıran ecel kalplerimizi asla ayıramayacak. Kutsal emanetiniz olan Türk vatanı, ilelebet Türk kalacaktır.
     Törende, şiirler okundu ve Vali Vekili Davut Haner Şehitlik Defterini imzaladı.
     Daha sonra, şehit mezarlarını ziyaret ederek kırmızı karanfil bırakan protokol üyeleri, ailelere başsağlığı diledi.
     Bu arada, 2008de Diyarbakırın Lice ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Çavuş İsmail Uygunun annesi Sultan Uygun, gazetecilere, gelininin torununu kendisiyle görüştürmediğini söyledi.
     Gözyaşlarını tutamayan Sultan Uygunu, yanına gelen Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral teselli etmeye çalıştı.
     Demiral, daha önce Uygunun torunu ile telefonla görüşmesini sağladığını belirterek, bu konuda yeniden girişimde bulunacağını kaydetti.
    
     -Şehit yakınları ve gazilere madalya-
    
     Şehitlikteki etkinliğin ardından, İl Özel İdaresinde düzenlenen törende, şehitler Jandarma Uzman Çavuş Bekir Erciyes, Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş, Piyade Uzman Çavuş Yahya Karakaya, piyade er Mustafa Bulut, Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç ile polis memurları Zafer Sayil ve Mustafa Eyyub Darendelioğlunun yakınlarına, gaziler Topçu Uzman Çavuş Alaattin Koca, piyade er Mustafa Atasoy ve polis memuru Metin Karalike Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Vali Vekili Davut Haner, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ ile şehit yakınları ve gazilerin katıldı törende duygulu anlar yaşandı.
    
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel - Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER