18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 97. yıl dönümü -İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Karakök: -Çanakkale Savaşı, Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanıdır


GAZİANTEP (A.A) - İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Çanakkale Savaşının Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanı olduğunu bildirdi.
     Karakök, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Savaşının 1. Dünya Savaşının seyrini değiştirdiğini belirtti.
     Tarihe geçen savaşın, Çanakkale Geçilmez sözüyle hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmış bir milletin tarihe yazılan büyük bir destanı olduğunu vurgulayan Karakök, şunları kaydetti:
     Çanakkale Savaşı, Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanıdır. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü bu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Bu zafer, Yahya Çavuşları ile Koca Seyyitleri ile, Kınalı Alileri ile, 57. alaylarıyla kahraman Türk ordusunun zaferidir. Bu zafer evlatlarını, kocalarını, düğüne gönderir gibi cepheye gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.
     Her yönüyle bir maneviyat hazinesi olan bu harbin, hem Türk askerinin cesaretini, gücünü hem de Türk milletinin fedakarlık ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne serdiğini vurgulayan Karakök, Çanakkale Savaşının kazanılmasında en büyük paylardan birinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürke ait olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER