17. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı ödül

17. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı ödül töreni yapıldı -70 öğrencinin katıldığı final sınavında, başarılı 10 öğrenci altın madalyanın sahibi oldu


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Matematik Bölümü ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Matematik Topluluğu tarafından düzenlenen 17. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatlarının ödül töreni yapıldı.
     Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatlarına çeşitli kentlerden gelen ve 9,10 ve 11inci sınıflarda öğrenim gören 571 öğrenci katıldı. 24 Marttaki olimpiyatların ilk aşamasındaki sınavda başarılı olan 21 okuldan 70 öğrenci, ikinci aşamada 5 sorudan oluşan ve 3,5 saat süren yazılı final sınavına katıldı. Sınavda başarılı olan 10 öğrenci altın madalya almaya hak kazandı.
     Sınavda başarılı olan öğrencilere ödüllerinin verilmesi amacıyla AÜ Olbia A Salonunda düzenlenen törene AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Gültekin, jüri başkanı ve AÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlham Aliyev, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
     Törende konuşan jüri başkanı Prof. Dr. Aliyev, matematik olimpiyatlarına katılmak isteyen öğrencilerin sayısında her yıl artış olduğunu söyledi.
     Matematik olimpiyatlarının, genç dehaları keşfetmeyi amaçladığını vurgulayan Aliyev, Türkiyenin de içinde olduğu ezbere dayalı eğitimin verildiği ülkelerde matematik olimpiyatlarına ihtiyaç var. Ezber gerçekte ortaya çıkacak bilim adamlarının önünde her zaman önemli bir engel olmuştur. Bilim adamı bilimi düşünerek ortaya koyar dedi.
     Matematiğin geliştiği ülkelerde teknolojinin de geliştiğine dikkat çeken Aliyev, Türkiyede matematik çok gelişiyor. Bizler bu yaşımıza kadar yapacağımızı yaptık. Sıra genç nesillerde ve onların yetiştireceği çocuklarımızda diye konuştu.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gültekin de olimpiyatların yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bilimsel etkinliklerin devam edeceğini kaydetti.
     Matematik olimpiyatında 9uncu sınıfların yarıştığı bölümde İstanbul Özel Topkapı Fetih Fen Lisesinden Serdar Ada ve Oğuz Kaan Yüksel, İstanbul Özel Kasımoğlu Coşkun Fen Lisesinden Furkan Nane ve Ahmet Abdullah Keleş, Ankara Özel Atlantik İlköğretim Okuludan Ramiz Dündar ve Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi öğrencisi Fatih Kaleoğlu altın madalya almaya hak kazandı.
     10uncu sınıf öğrencilerinin katıldığı sınavda ise birinciliği Özel İstanbul Fatih Fen Lisesi öğrencisi Enes Kocabey kazandı.
     Sınavda 11inci sınıf öğrencileri arasından Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi öğrencisi Eren Durlanık ve Mücahit Aygün ile İzmir Fen Lisesinden Berfin Şimşek de rakiplerini geçerek altın madalya elde ettiler.
     Antalya kategorisinde de Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi 11inci sınıf öğrencisi Hakan Özen altın madalya kazandı.
     (SFA-HS-TNC-RİN)
<< Önceki Haber 17. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER