16. Ortaçağ

16. Ortaçağ-Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu -Katılımcılar, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını gezdi


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası katılımlı 16. Ortaçağ-Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumunun katılımcıları, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını gezdi.
     Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası katılımcıların da bulunduğu sempozyumun oldukça iyi geçtiğini ifade etti.
     104 bilim insanının sempozyuma katıldığını dile getiren Yücel, 76 bildiri sunulduğunu belirtti.
     Sempozyumun sona ermesinin ardından katılımcıları Dünya Mirası Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasına getirdiklerini anlatan Yücel, Bir sanat tarihçisi bayan hocamız geziyordu. Bu üç kapıyı geçtik. Kuzeydeki cennet kapısına gittiğimiz zaman kendini tutamadı ve ağlamaya başladı. Durumu sorduk ve bize hocam bir şey yok, ben bunu biraz seyredeceğim.. dedi ve ağlamaktan seyredemedi. Gidip taşlara sarılıyordu. Bu nedenle ben de duygulandım dedi.
     Prof. Dr. Gönül Öney ise Çok etkileyici bir yer. Kapılarıyla, tonozlarıyla, mihrabıyla ünlü bir eser. İlginç olanı ise burada hem Orta Asya etkilerini buluyorsunuz, hem bakıyorsunuz Abbasi dönemi Samaradaki alçıların etkilerini görüyorsunuz. İranda yapılan alçı işçiliği sanki burada taşlaşmış gibi. Çok heyecan verici bir durum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER