14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Fethiye Sağlık Müdürü Çomak: -Sağlıklı hayat insanların vazgeçemeyeceği en temel haktır


MUĞLA (A.A) - 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Fethiyede tören düzenlendi.
     Beşkaza Meydanında düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından doktorluk mesleğine yeni başlayan Gizem Kocadon, hipokrat yemini etti.
     Törende konuşan İlçe Sağlık Müdürü uğur Çomak, ülkedeki tıbbiye anlayışının 800 yıllık bir geçmişe sahip oluğunu söyledi.
     Hekim ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını meslek değerlerinin dışında kendilerini ve sağlık ortamlarını sorguladıkları bir gün olarak kutladıklarına değinen Çomak, Tıp Bayramı 1976 yılından bu yana resmi bir tören olarak kutlanıyor. Sağlıklı hayat insanların vazgeçemeyeceği en temel haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi ise nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır dedi.
     Çomak, sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisinin sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi olduğunu, bu kapsamda Cumhuriyetin ilanından sonra ülkede sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması noktasında önemli gelişmeler yaşandığını dile getirdi.
     Tıbbın gelişmesinde insan ve yaşam felsefesinin temel nokta olarak kabul edildiğine işaret eden Çomak, 14 Mart Tıp Bayramının sadece hekimlere ve hastalara yönelik bir gün olmadığını, aynı zamanda insan varlığına yönelik evrensel bir bayram olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısaclihoğlu
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER