14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -AK Parti Burdur Milletvekili Yıldırım: Kaliteli ve uygulanabilir bir sağlık sistemi toplumun en önemli şartıdır


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
     Yıldırım, mesajında, bilgi, beceri ve emeğiyle insan sağlığına hizmet eden tüm tıp camiasının bayramını tebrik etti.
     Geriye dönüp bakıldığında sağlık alanında alınan mesafenin görüldüğünü anlatan Yıldırım, Bugün hekimlerimizin ve sağlık personelimizin çalışma şartları ve sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi ortadadır. Katettiğimiz mesafe yarınlarımız için umut vericidir ifadelerini kullandı.
     Sağlıklı bir yaşamın insanların vazgeçemeyeceği temel hak olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Kaliteli ve uygulanabilir bir sağlık sistemi de toplumun en önemli şartıdır. Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarında birisi, sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi, tüm insanlığın ve toplumun en önemli hedeflerinden biri haline gelmiştir. Türkiye dünya sağlık kuruluşları arasında yükselen bir prestij elde etmiştir. Önceden ülke dışına yaşanan hasta göçünün tersine dönerek, yabancıların Türkiyeye tedavi olmaya gelmektedir. İktidarımız döneminde ambulans uçaklar, ambulans helikopterler alınarak Avrupanın bile yetişemediği hız ve donanımda sağlık hizmetleri verilmeye başlandı.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER