13 bin ekmek çöpe değil, köpek

13 bin ekmek çöpe değil, köpek ve kedilere gitti -Balıkesirde eylülde hayata geçirilen Bayat Ekmek Toplama Kampanyası, ayda yaklaşık 13 bin ekmeğin çöpe gitmesini önledi -Kentteki 100 noktaya yerleştirilen kumbaralarda toplanan 4 tona


BALIKESİR (A.A) - Seyhan Kırıcı - Balıkesirde eylülde hayata geçirilen Bayat Ekmek Toplama Kampanyası, ayda yaklaşık 13 bin ekmeğin çöpe gitmesini önlerken, ayda toplanan 4 tona yakın ekmek, hayvan barınağındaki köpek ve kedilerin beslenmesinde değerlendirildi.
     Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki ekmek israfının önlenmesi ve vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla eylül ayında bir kampanyayı hayata geçirdiklerini söyledi.
     Bayat Ekmek Toplama Kampanyasının sonuç verdiğini ve 100 noktaya yerleştirilen kumbaralarda ayda yaklaşık 13 bin ekmeğin çöpe gitmesinin önlendiğini ifade eden Ok, şöyle konuştu:
     Sadece Balıkesirde ayda 4 ton ekmek israfı, ülke geneline göre hesaplandığında dudak uçuklatacak türden. Aylık toplanan 4 tona yakın ekmek, hayvan barınağındaki 180 köpeğin beslenmesinde değerlendirildi. İsrafın yanı sıra ekmeğin çöpe atılması günahtır. Biz büyüklerimizden, ekmek nimettir çöpe atılmaz diye duyduk. Biz de bu ekmekleri toplayarak, hayvan barınağındaki hayvanların beslenmesi için kullanmaya karar verdik. Bu ekmekler kemik sularıyla kaynatılarak buradaki hayvanlara veriliyor. Bu şekilde hem israfı hem de ekonomik kaybı önlemiş oluyoruz.
     Ok, toplanan ekmeklerin özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı çeken sokak köpekleri ile kedi ve kuşlara da verileceğini belirterek, Bu etkinlik diğer belde ve belediyelere daha sonra tüm Türkiyede uygulanırsa ekmek israfının önüne geçilmiş olacak. Vatandaşlarımız da zamanla israfı kendi evlerinde önlemeye çalışacak dedi.
    
     -Köpeklerin beslenme gideri yüzde 50 azaldı-
    
     Balıkesir Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlu Veteriner Hekimi Dilşat Sündü Savabilen ise toplanan ekmeklerin önce temizlendiğini, hazırlanmış kemik suyuyla karıştırılıp, yavru, yetişkin ve sağlık durumlarına göre yem katkılarıyla desteklenip hayvanlara verildiğini söyledi.
     Toplanan ekmekler sayesinde besin giderlerinde yüzde 50 tasarruf sağladıklarını dile getiren Savabilen, Ekmek toplama öncesi kendimize özel ekmek yaptırıyorduk. Ama şimdi bu kampanyayla, evlerden atılan ekmekler ekonomiye kazandırılmış oldu. İki veya 3 öğün şeklinde hayvanlara yediriyoruz. Şu an 180 köpek ve 30 kedi var. Günlük yemek masrafları çok ciddi boyutlara ulaşabiliyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 13 bin ekmek çöpe değil, köpek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER