120 derecede yanan fırının önünde 11

120 derecede yanan fırının önünde 11 saat kürek sallıyorlar -Hava sıcaklığının 30 dereceye ulaştığı Erzurumda 120 derecede yanan fırınlarda çalışanlar, pide ve ekmek çıkarmak için günde 11 saat kürek sallıyorlar (Fotoğraflı-Gö


ERZURUM (A.A) - Hava sıcaklığının 30 dereceye ulaştığı Erzurumda 120 derecede yanan fırınlarda çalışanlar, pide ve ekmek çıkarmak için günde 11 saat kürek sallıyorlar
     Hava sıcaklığının 50 dereceye yaklaştığı Antalyada vatandaşlar sıcaktan korunmak için park ve bahçelere akın ederken, Erzurumdaki fırınlarda çalışan kürekçiler de, soğuk suyla el ve yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalışıyor.
     Kentte fırın işletmeciliği yapan Asaf Çüteli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 120 derecede yanan fırının karşısında çalışan personelin aşırı sıcaktan olumsuz etkilendiğini söyledi.
     Saat 09.00da girdikleri fırından akşam 20.00 sıralarında ayrılabildiklerini dile getiren Çüteli, ramazan dolayısıyla iş yükünün arttığını kaydetti. İftar saatine kadar çalışırken, fırının sıcaklığından korunmak için soğutucu kullandıklarını ifade eden Cüteli, ekmek ve hamurları kuruttuğu için klima da kullanamadıklarını vurguladı.
     Fırında 12 yıldır kürekçi olarak çalışan Erhan Aslan ise sıcak altında çalışmanın zor olduğunu belirtti. Aslan, ekmek fırının alt tabanına indiklerinde sıcaklığın 240 dereceye kadar çıktığını dile getirerek, şunları söyledi:
     Vatandaşa ekmek yetiştirebilmek için tempolu bir şekilde çalışıyoruz. Aynı zamanda oruçluyuz. Özellikle iftar saatinde vatandaşların oluşturduğu yoğunluktan da etkileniyoruz. Bununla beraber stres ve yorgunluk da artıyor. Terler içinde kalıyoruz. Ama sıcak orucumuzu etkilemiyor.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber 120 derecede yanan fırının önünde 11 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER