10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Isparta Atatürk Stadında bugün düzenlenecek gösterilere katılmak için kente gelen öğrenciler Belediye Başkanı Günaydını ziyaret etti


ISPARTA (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında bugün Isparta Atatürk Stadında düzenlenecek gösterilere katılmak için kente gelen öğrenciler, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydını ziyaret etti.
     Öğrencileri Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi Müdürü Vahit Çiftçi ile makamında kabul eden Başkan Günaydın, ziyaretten mutluluk duyduğunu söyledi.
     Farklı ülkelerden kente gelen öğrencilerin Türkçeyi ortak dil olarak kullanmalarının sevindirici olduğunu ifade eden Günaydın, İngilizce nasıl evrensel bir dilse, Türkçe de dünya dili olabilir. Bu organizasyonda emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi Müdürü Vahit Çiftçi de, Türkçe Olimpiyatları için 140 ülkeden bin 500 öğrencinin Türkiyeye geldiğini hatırlattı.
     Ispartada ise 21 ülkeden 61 öğrencinin bulunduğunu aktaran Çiftçi, Çocuklar hem dilimizi öğreniyorlar, hem de kardeşlik dili olarak Türkçeyi kullanıyorlar dedi.
     Ziyarette Başkan Günaydın, konuklarına kalem seti hediye etti.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER