10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları -Kadirliye gelen yabancı öğrenciler, eşeğe bindi, börek pişirdi


OSMANİYE (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Kadirli ilçesine gelen öğrenciler, eşeğe binip, börek pişirdiler.
     Kadirli Girişimci İş Adamaları Derneği tarafından şehrin girişinde davul ve zurnayla karşılanan 17 ülkeden 59 öğrenciye Aydınlar köyü yakınlarındaki restoranda yöresel ev yemekleri ikram edildi.
     Yemeğin ardından öğrencilere, AK Parti, CHP, MHP, SP ile BBP ilçe başkanları tarafından çiçek verildi. Siyasi parti temsilcileri, Türkçe Olimpiyatlarının önemine değindikleri konuşmalarda, olimpiyatların dünya genelinde Türkçenin ve Türkiyenin tanıtımı açısından güzel bir çalışma olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
     Kadirli Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Muhittin Akkkaya da, Türkçe Olimpiyatlarının ülkenin tanıtımına büyük katkı sağladığını anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Taylandlı Nikole Florido hayatında ilk defa börek pişirmenin mutluluğunu, Iraklı Gailon Taher Anwar ve Yemenli Abeer Al Radaei ise ilk defa eşeğe binmenin sevincini yaşadılar.
     Türkiye gelmekten ve Kadirlide bulunmaktan son derece mutlu olduğu ifade eden öğrenciler, Kadirlilerin kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.
     10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Kadirliye gelen öğrencilerin yarın Osmaniye 7 Ocak Şehir Stadyumunda düzenlenecek etkinliğe katılacakları kaydedildi.
    
     Muhabir: Menderes Özat
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER