10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


VAN (A.A) - Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Yahya Öylek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, kutlama mesajı yayımladı.
     Öylek mesajında, gazetecilerin, idare eden ile idare edilenler arasında köprü vazifesi görerek aynı zamanda kamuoyunun bilgilendirme görevini yaptığını belirtti.
     Sorumluluk bilinciyle gecesini gündüzüne katan gazetecilerin yüklendiği misyonun demokrasinin en önemli mihenk taşları arasında yer aldığını ifade eden Öylek, şunları kaydetti:
     Bölgede zor koşullar altında ve kısıtlı imkanlarla bu görevini yerine getirmeye çalışan gazeteci arkadaşlarımız, son yasayla büyükşehir olan ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik olarak kalkınmasına ciddi katkılar sunmaktadırlar.
     Kamuoyunun daha iyi bilgilendirilmesi, yerel basının güçlenmesi için çalışan Basın İlan Kurumu, 2011 Nisan ayında Van Şube Müdürlüğünü hizmete açtı. Kurumumuz kentte meydana gelen ilk depremin hemen ardından yerel ve ulusal basının kamuoyunu bilgilendirme görevini daha kolay yerine getirebilmesi için Basın Çadırı kurarak gazetecilerin hizmetine sunmuştur. Depremde etkilenen yerel gazetelerin kendini toparlamaları için 11 gazeteyi bir araya getirerek 2 ay boyunca tek gazete çıkarma imkanı sağlayarak ciddi bir destek sunmuştur. Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonra yerel basının güçlenmesi, çalışanlarının eğitimi için bundan sonra her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtmek isterim.
     Öylek, toplumu bilgilendiren gazetecilerin Türkiyede bütün basın organlarının kabul ettiği Basın Meslek İlkeleri çerçevesindeki habercilik anlayışının hakim olması dileğiyle tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER