10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü


KIRIKKALE (A.A) - 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, Kırıkkale Valiliği tarafından düzenlenen törenle kutlandı.
     Kırıkkale Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Ali Kolat, 1948 yılında BMnin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini yayınladığını belirterek, böylece insan haklarının kabul edildiğini ve bunların son derece önemli olduğunu söyledi.
     Demokrasi ile idare edilen devletlerde insan haklarının anayasalarda yer aldığını ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     Anayasamızda da 12. ile 72. maddeye kadar temel hak ve özgürlükler hakkında düzenlemeler bulunuyor. İnsan hakları demokrasi ile korunur. Hukuk ve hukukun üstünlüğü önemli bir konu. Temel hak ve özgürlüklerin ön plana çıktığı yeni anayasa hazırlıkları yapılıyor. İnsanlar hakları konusunda bilinçlendirilmelidir. Kentteki İl İnsan Hakları Kuruluna, 2012 yılında 52 başvuru yapıldı. Bunların tamamı incelenerek sonuçlandırıldı. İnanç sistemimizin insan haklarına önem vermesi gerekiyor. Kul hakkı konusunda hassasiyet göstermeliyiz. Milletimiz, Mevlana ve Yunus Emre gibi insan haklarına saygılı gönül erleri yetiştirmiştir.
     Konuşmaların ardından, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren ilk, orta ve lise öğrencilerine Vali Kolat tarafından çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER