1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi düzenlenecek -Kongrede çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması, olumlu yönlerinden yararlanması üzerinde durulacak


ANKARA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın himayesinde, Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) iş birliğinde 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi düzenlenecek.
     Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yurt içinden ve dışından uzmanların katılacağı, 14-15 Kasım tarihlerinde İstanbulda düzenlenecek 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresinde, çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu yönlerinden yararlanması üzerinde durulacağı bildirildi.
     1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresine 9-18 yaş arasındakiler delege olarak katılabilecek.
     Kongreye 31 Temmuza kadar [email protected] ve [email protected] elektronik posta adreslerinden başvurulabilecek. Bildiri, fotoğraf, film, karikatür, atölye çalışması, poster başvuru CDleri, Çocuk Vakfı Kültürevi Zafer Sokağı No:17 34371 Nişantaşı-İstanbul adresine gönderilecek.
     Kongreye delege olarak katılımı uygun görülenlerin isimleri 15 Eylülde www.cocukvemedyakongresi.org portalında açıklanacak.
    
     -Kongrede çocuk delege olmak için-
    
     1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresinde çocuk delege olabilmek için 9-12, 13-15, 16-18 yaş grubundaki çocuklar sözlü ve yazılı görüş bildirerek, fotoğraf, film, karikatür, sunum, atölye çalışması ve posterle başvurması gerekecek.
     Çocuklar, Ben ve iletişim araçları başlığı altında yapacakları başvurularda, iletişim araçlarının olumlu ve olumsuz etkileri hakkında görüş bildirebilecek.
     Kongreye gönderilecek sözlü ve yazılı görüş, fotoğraf, film, karikatür, sunum, atölye çalışması ve posterlerin çocuklar tarafından ifade edilmiş, yazılmış, tasarlanmış ve gerçekleştirilmiş olması gerekiyor. Çocuk görüşünü yansıtmayan ve yetişkinlerin görüş ve yaklaşımlarını içeren başvuruların ise incelenmeye alınmayacağı bildirildi.
    
     -Çocuk ve yetişkinlerin yöneteceği bir kongre-
    
     Çocuk delegeler, kongrede görüş bildirebilecekleri gibi yetişkinlerle eşit haklara sahip olarak oy kullanabilecek.
     Kongre, çocuk ve yetişkin divan başkanları ve divan üyeleri tarafından yönetilecek. Çocuk delege seçilenlerin her biri kongre sözcüsü seçilmiş de olacak.
     Kongre sonunda 15er çocuk ve yetişkinden oluşacak ve 3 yıl görev yapacak Çocuk ve Medya İzleme Kurulu seçilecek. Kongre kapanış bildirisi çocuk ve yetişkin delegeler tarafından okunacak.
    
     Muhabir: Selma Bıyıklı Adabaş
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER