1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: -"1 Mayısı Çanakkalede kutlama kararı aldık"


MERSİN (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayısı Çanakkalede kutlama kararı aldıklarını söyledi.
     Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Mayısı 6 konfederasyonun Taksimde bir arada kutlaması için 3 kez bir araya geldiklerini anımsattı.
     İlk başlarda birlikte kutlama konusunda anlaştıklarını ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:
     "Bu yıl 1 Mayısı 6 konfederasyon Taksimde kutlayacaktı. Her konfederasyon 5er dakikayı geçmeyecek şekilde kendi bildirisini hazırlayacaktı. Hatta miting komitesi oluşturmuştuk. Ancak son toplantıda bunun detayını konuşmak için bir araya geldiğimizde DİSKin Taksimde bireysel olarak kutlayacağını öğrendik. İkinci sürpriz ise KESK Genel Başkanının Türk-İşe gönderdiği 1 Mayısı Taksimde diğer konfederasyonlar birlikte kutlayalım yazısı oldu."
     Gündoğdu, 4 yıl önce 6 konfederasyon olarak Taksimde kutlayalım diye karar aldıklarında DİSK ve KESKin el ele verip Mustafa Kumruyu Taksimde yalnız bıraktığını savundu.
     Bu tür düşüncelerin geride kaldığını zannettiklerini belirtin Gündoğdu, emek örgütlerinin "sözünde durmama ilkesizliğini" gösteren bu yaklaşımın üzerine konuşacak bir şey kalmadığını dile getirdi.
     Yaşanan sorunlar nedeniyle çözüm süreci konseptine de uygun olarak 1 Mayısı Çanakkalede kutlama kararı aldıklarını vurgulayan Gündoğdu, "Şehitlerimizin ruhunu incitmemek ve Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziye, Alevisiyle, Sünnisiyle bu ülke adına mücadele veren o destanı yazanların bu destanını hatırlamak adına 1 Mayısı Çanakkalede kutlama kararı aldık" dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER