1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları -Eskişehir Valisi Koçdemir: "Bu ülkenin kalkınma yolundaki en büyük gücü fedakarca çalışan işçilerimizin varlığı ve onların sorumluluk anlayışı içinde döktüğü alın terleridir"


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, işçilerin varlığı ve fedakarca döktükleri alın terinin ülkenin kalkınma yolundaki en büyük gücü olduğunu bildirdi.
     Koçdemir, emeğin insan yaşamında yer alan değerlerin başında geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     "İşçi ve işverenlerin birlikte oluşturduğu karşılıklı özveri, diyalog ve işbirliği sayesinde ülkemizde son yıllarda ekonomik ve sosyal kalkınma alanında önemli başarılar sağlanmıştır. Bu ülkenin kalkınma yolundaki en büyük gücü fedakârca çalışan işçilerimizin varlığı ve onların sorumluluk anlayışı içinde döktüğü alın terleridir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm işçilerimizin Emek ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını en içten duygularımla kutlarım."
    
     -Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç
    
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da yayımladığı mesajda, İstanbul Taksim Meydanında kutlamaların yasaklanmasıyla ilgili olarak, şu ifadeleri kullandı:
     "Bu yasaklara sembolik bir tavır olarak, geçtiğimiz yıl Levent Semercinin Ayhan Hanım filmi için Eskişehir Aşağı Söğütönünde kurulan film platosunda bir benzeri inşa edilen, Taksim Meydanını kendimize ilk buluşma alanı olarak seçtik. Sendikalar ile işbirliği içinde 1 Mayısı Eskişehir Taksimde kutlayacağız. Bu güzel dayanışma gününde tüm insanların emeğinin karşılığını aldığı, çocuk işçiliğinin son bulduğu, adil ve yasaksız bir dünya dileğiyle tüm emekçilerin 1 Mayısını kutlarım."
    
     -AK Parti İl İşçi Komisyonu Başkanı Karademir
    
     AK Parti İl İşçi Komisyonu Başkanı Ali Karademir ise 1 Mayısın çalışanların, işsizlerin, yoksul halk kesimlerinin ekmek, özgürlük ve hak arama mücadelesi olduğunu belirterek, artık diyalog kültürünün önem kazandığı günümüzde kavganın yerini, dayanışma ile birlikte hareket eden sivil inisiyatifin alması gerektiğini aktardı.
    
     -CHP İl Başkanı Gölet-
    
     Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet ise yayımladığı mesajında, emek mücadelesinde ayrışmaların son bulduğu, birlik ve dayanışmanın çok daha güçlü olarak sağlandığı 1 Mayıslar temennisinde bulundu.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER