1 aylık Teym bebek Türkiyeye emanet

1 aylık Teym bebek Türkiyeye emanet -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler arasında, hasta annesinin güvende yaşasın diye gözyaşlarıyla Türkiyeye gönderdiği 1 aylık Teym bebek de bulunuyor -Ayakta dur


HATAY (A.A) - Emin Sansar/Halit Demir - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler arasındaki 1 aylık Teym bebek, güvenli bir ortamda yaşamak için hasta annesinden ayrılmak zorunda kaldı.
     Hatayın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesindeki bir düğün salonu, bir süredir eğlenceye değil Suriyeli ailelerin dramına sahne oluyor. Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan çoğunluğu kadın ve çocuk 60 Suriyeli, burada oluşturdukları derme çatma çadırlarda yaşamını sürdürüyor.
     Suriyeliler, düğün salonu içerisinde kendi imkanlarıyla oluşturdukları farklı bölmelerde zor da olsa hayata tutunuyor.
     Hemen her bölümde en az 10 kişinin kaldığı çadırlarda Suriyeliler, yardım kuruluşlarının destekleriyle ihtiyaçlarını karşılıyor, yemeklerini yapabiliyor.
     Düğün salonuna 3 gün önce dedesi ve anneannesiyle gelen 1 aylık Teym bebek de zor koşullarda adeta hayata göz kırpıyor.
    
     -Anne Suriyede Teym bebek Türkiyede-
    
     Teym bebeğin dedesi Ömer Omeru, Suriyenin Hamami köyünden Türkiyeye geldiklerini, 6 çocuğunun ise orada kaldığını söyledi. Köylerinde hemen her gün çatışmaların ve bombardımanın olduğunu anlatan Omeru artık dayanacak güçlerinin kalmadığını vurguladı.
     Kızının bir ay önce erkek çocuk dünyaya getirdiğini ve hasta olduğunu ifade eden dede Omeru, bu nedenle torunu Teymi de alarak büyük bir umutla Türkiyeye sığındıklarını kaydetti.
    
     -Anne ile bebeğinin ayrılık anı-
    
     Kızının çok hasta olduğunu anlatan Omeru, Kızım 1 aylık bebeğinden hiç ayrılmak istemedi. Ancak ona bakacak gücü de yoktu. Hasta olduğu için ayağa dahi kalkamıyordu. Sırf çocuğunun hayatta kalması için bebeğini bize vererek gözü yaşlı bir şekilde Teyminden ayrılmak zorunda kaldı. Kızım şu an ne durumda, öldü mü- yaşıyor mu- bilmiyorum. Ama biz burada kızımın emanetine en iyi şekilde bakarak bir an önce yeniden evimize dönmek istiyoruz dedi.
     Dede Omeru, Teymi hazır süt ve mamalarla beslemeye çalıştıklarını, ancak imkansızlıklar nedeniyle bunları da çoğu zaman bulmakta zorlandıklarını kaydetti.
    
     -Teymi annesinin kucağına teslim etmek istiyorum-
    
     Anneanne Hatice Omeru da Suriyeden kaçarken çok sıkıntı çektiklerini, çamurda kaldıklarını, yürümekte zorlandıklarını söyledi.
     Tek isteğinin gözü yaşlı bir şekilde hasta olarak Suriyede bıraktıkları kızının yanına dönmek ve Teymi sağlıklı bir şekilde onun kucağına teslim etmek olduğunu belirten Hatice Omeru, Düğün salonu çok soğuk. Yiyeceğimiz çok az. Bütün bu imkansızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışıyoruz. Her gün dua ediyorum. Ülkemdeki olaylar bitsin ve bir an önce yaşadığımız yerlere geri dönelim. Dönmek istememin en büyük nedeni de annesinin bize emanet ettiği torunum Teym diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 1 aylık Teym bebek Türkiyeye emanet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER