Huzuru evlere götürüyorlar

Huzuru evlere götürüyorlar -Kırşehir Belediyesinin başlattığı Gönül Dağı projesi ile, kente yalnız yaşayan aileler tespit edilerek tüm ihtiyaçları karşılanıyor -Gönüllülerden oluşan aileler, ziyaret ettikleri yaşlı kişi


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Kırşehir Belediyesinin başlattığı Gönül Dağı projesi ile, huzurevine gitmeyen ve yalnız yaşayan yaşlılar tespit edilerek tüm ihtiyaçları karşılanıyor.
     Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşlılara sahip çıkma adına başlattıkları Gönül Dağı sosyal sorumluluk projesi ile özellikle evlerinde yalnız yaşayan erkek yada kadın yaşlıların tespit edilerek ziyaret edildiğini söyledi.
     Şu ana kadar kent genelinde yalnız yaşayan 40 yaşlının tespit edildiğini ifade eden Bahçeci, gönüllülerden oluşan 35 ailenin bu yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşıladığını dile getirdi.
     Bahçeci, şunları kaydetti:
     Gönül Dağı projemiz, belediyemizin Aile Yaşam Merkezi tarafından geliştirilen bir proje. Bu projedeki amacımız, evinde tek başına yaşayan (çift de olabilir) yaşlı kişiler. Onların evine giderek ihtiyaçlarını karşılamak. Bu ihtiyaçları karşılayanlar gönüllü kişilerden oluşuyor. Bir nevi gönüllü hareketine öncülük sağlayarak kontrolünü sağlıyoruz. Yaşlılarımızın bir kısmı evlerinde fiziki ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar. Bizim Anadolu insanımız, huzurevlerine de gitmek istemiyor. Huzurevine giderken zorlanıyor.
     Her yaşlıyı bir gönüllü aileye zimmetlediklerini vurgulayan Bahçeci, onların ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılandığını, maddi açıdan ihtiyaçları da varsa o ihtiyaçlarının da giderildiğini anlattı.
     Bahçeci, Mesela evinin musluğu bozuluyor, tamirci götürüyorlar. Evlere ziyarete giden arkadaşlarımız o evin temizliğini yapıyorlar. Ara sıra, onları alıp evlerinde misafir ediyorlar. kahvaltıya çağırıyorlar. İlerleyen dönemlerde onları kaplıcalarımıza da götüreceğiz. Piknik etkinliklerimiz olacak. Maddi ihtiyaçlarını karşılarken, manevi ihtiyaçlarını da karşılıyoruz dedi.
     İlk etapta tespit edilen yaşlı kişi yada ailenin belirli aralıklarla ziyaret edildiğini aktaran Bahçeci, şu bilgileri verdi:
     O yaşlı insanları ziyaret ettiğiniz de o kadar mutlu oluyorlar ki... Ben de, zaman zaman bu ziyaretlere katılıyorum. İkram yapmadan bırakmak istemiyorlar. Çok mutlu oluyorlar. Kırşehirde bu şekilde yalnız yaşayan yaşlı ailelere ulaşmak istiyoruz. Şu ana kadar 40a yakın tespitimiz oldu. 35 civarında da gönüllü ailemiz oluştu. Onları buluşturuyoruz ve takip ediyoruz. Ailelerde aksama olursa değiştiriyoruz.
     Bahçeci, bu projenin tüm Türkiyede yayılmasını arzu ettiklerini belirterek, ulaşamadıkları yalnız yaşayan yaşlıların kendilerine bildirilmesi için Kırşehirlilere çağrıda bulundu.
     Projeyi sürekli hale getirmek istediklerine değinen Bahçeci, Sizin aracılığınızla da, tüm Kırşehirlileri bu kampanyaya katkı yapmaya çağırıyoruz. Bizim tespit edemediğimiz yaşlı aileler olabilir. Yakını, komşusu.. Bize mutlaka ulaşırlarsa, biz onlara bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Süresi yok bu projenin. Sürekli devam edecek. Ömürleri boyuncu bu ailelere hizmeti devamlı kılacağız dedi.
<< Önceki Haber Huzuru evlere götürüyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER