Dünya Ruh Sağlığı Günü

Dünya Ruh Sağlığı Günü


VAN (A.A) - Vanda 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla valilik bahçesinde program düzenlendi.
     Dünya Ruh Sağlığı Günü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programları Kanser Birimi ile İpekyolu Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından valilik önünde kutlandı.
     Valilik bahçesinde açılan stantlarda halkın ruh sağlığı hakkında bilgilendirileceğini belirten Uzman Psikiyatri Dr. Sercan Yılmaz, ruh sağlığı ve hastalıklarının toplumda farkındalık oluşturmak ve anlaşılırlığını artırmak amacıyla Dünya Ruh Sağlığı Gününün kutlandığını anımsattı.
     Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin kentte yeni açılmış bir birim olduğunu anlatan Yılmaz, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada farklı yaş ve cinsiyette yaklaşık 350 milyon kişiyi etkisi altına alan depresyonun en dikkat çekici belirtileri, kişilerdeki ruh hali, ilgi ve zevk almada belirgin azalma, kişinin duygusal açıdan mutsuz, karamsar ve ümitsiz olma, hüzünlü ve yalnız hissetme, kendisine ve çevresine ilgisinin azalması, yoğun suçluluk ve iştahsızlıktır dedi.
     Depresyonun küresel hastalık yükünde üçüncü sırada yer aldığını dile getiren Yılmaz, depresyona giren kişilerin, adeta ev hapsi yaşadığını söyledi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Dünya Ruh Sağlığı Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER