Zeki, Çevik ve Ahlaklı projesi

Zeki, Çevik ve Ahlaklı projesi -Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Bayburt ve Erzuruma gezi düzenledi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yürüttüğü Zeki, Çevik ve Ahlaklı Projesi çerçevesinde Bayburt ve Erzuruma gezi düzenledi.
     Proje kapsamında düzenlenen 2 günlük gezi programına, il merkezinde çeşitli okullarda eğitim gören 37 öğrenci ile görevli personel katıldı. Gezi programında ilk olarak Bayburtta bulunan Bayburt Kalesi ve Aydıntepe Yeraltı Şehrini gezen grup, daha sonra Erzurumda bir gece konakladıktan sonra ertesi gün şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı buldu.
     Erzurumda Ulucami, Yakutiye Medresesi, Türbeler, Aziziye ve Mecidiye Tabyaları, Nene Hatun Türbesi, Saat Kulesi, Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler ve Kayak Tesisleri ziyaret edildi.
     Zeki, Çevik ve Ahlaklı projesi kapsamında daha önce gençlere yönelik kültürel ve sportif birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini anımsatan Gümüşhane Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Proje çerçevesinde Bayburt ve Erzurum illerimizi kapsayan iki günlük gezi programı düzenlenerek öğrencilerin bu illerde bulunan önemli tarihi ve kültürel mekanları görmeleri sağlanmıştır. Bu tür gezilerle gençlerimizin ülkemizin zenginliği olan farklı kültürleri tanımaları, farklı illerimizdeki kültürel değerleri bilmeleri ve akranlarıyla buluşmaları amaçlanmıştır. Geziye katılan öğrencilerimizin memnun ayrıldıklarını görmek bizleri de mutlu etmiştir diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Zeki, Çevik ve Ahlaklı projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER