Zehirli mantar uyarısı

Zehirli mantar uyarısı -Beslenme ve Diyabet Uzmanı Gül: -Tüketilen bazı zehirli mantarların etkisi 20 yıl sonra görülebilir


MUĞLA (A.A) - Özel bir hastanede görevli beslenme ve diyet uzmanı Aydın Gül, tüketilen bazı zehirli mantarların etkisinin 20 yıl sonra da görülebileceğini söyledi.
     beslenme ve diyet uzmanı Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğada bulunan mantarların besin değeri açısından son derece zengin olduğunu bildirdi. Protein değeri yüksek olan mantarların tüketirken çok dikkatli olunması gerektiğine işaret eden Gül, Tüketilen bazı zehirli mantarların etkisi 20 yıl sonra da görülebilir. Vücudun direncinin düşmesiyle birlikte etkisini gösteren zehir, karaciğer yetmezliğine ve ölümlere dahi neden olabilir dedi.
     Doğada bulunan zehirli mantarları zehirsiz mantarlardan ayırabilmenin zor olduğunu anlatan Gül, zehirli mantar tüketenlerde, göz yaşarması, bol tükürük salgısı, terleme, mide bulantısı, karın ağrısı, ishal ve baş dönmesi gibi rahatsızlıkların oluşabileceğini kaydetti.
     Gül, bu tür rahatsızlık durumlarında hastanın en kısa zamanda doktora götürülmesi gerektiğini belirterek, Mümkünse hastanın yediği mantar da beraberinde götürülmelidir. Vatandaşlar kulaktan dolma bilgilerle doğadan mantar ve çıntar toplamamalıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer / Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Zehirli mantar uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER