Yüz Güler Yüzle gezi fırsatı

Yüz Güler Yüzle gezi fırsatı -Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesindeki proje kapsamında, öğrenciler YHT ile Konyaya geldi


KONYA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan Yüz Güler Yüz projesi kapsamında, öğrenciler Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konyaya geldi.
     İlk kafiledeki 259 öğrenciyi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu ile Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Ersöz karşıladı.
     Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yüz Güler Yüz projesi kapsamında, daha önce il dışına çıkmamış, maddi durumu kısıtlı ve başarılı gençlere, Türkiyenin tarihi yerlerini gezme fırsatı sağlandığı bildirildi.
     Proje kapsamında, Konyaya gelen öğrencilerin 30-31 Mart tarihleri arasında Mevlana Müzesi, Şems-i Tebrizi Camisi ve tarihi Sille Mahallesi gibi Konyanın kültür ve tarihini tanıtacak yerlerini görme imkanı bulacağı belirtildi.
     Elazığ kafilesiyle Konyaya gelen Mustafa Burak Tekin, Konyada çok iyi karşılandıklarını belirterek, kendilerini güler yüzle karşılayan herkese teşekkür etti.
     Elazığdan Ankaraya uçakla, Ankaradan da Konyaya YHT ile geldiklerini dile getiren Tekin, bu proje sayesinde ilk defa uçağa ve hızlı trene binme fırsatı bulduğunu söyledi.
     Ağrıdan gelen öğrencilerden Demet Arslan da projeyi düzenleyenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Yüz Güler Yüzle gezi fırsatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER