Yeşil Kampüsüm

Yeşil Kampüsüm -Ankara Üniversitesinin Gölbaşı Yerleşkesine 2 bin fidan dikildi -Rektör Prof. Dr. İbiş: Biz çevre dostu ve yeşil bir üniversiteyiz


ANKARA (A.A) - Ankara Üniversitesinin Gölbaşı Yerleşkesinde 2 bin fidan dikildi.
     Yeşil Kampüsüm sloganıyla başlatılan program kapsamında fidan dikimi için Gölbaşı Yerleşkesinde tören düzenlendi.
     Törende, AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ağaç ve ormanın insan için anlamını değinerek, yemyeşil bir ülkeyi bugün insanlara, yarınsa çocuklara ve torunlara bırakmanın önemini vurguladı.
     İbiş, Gölbaşı Yerleşkesine iki bini aşkın fidan dikeceklerini belirterek, Biz çevre dostu ve yeşil bir üniversiteyiz. Bu yerleşkeye yıllar içerisinde çok ağaç dikildi. Bir kısmı maalesef kaybedildi. Fakat bu ağaçlandırma çalışmasında, Orman Genel Müdürlüğü sadece ağaç vermekle kalmadı, bakımlarını da üstlendi dedi.
     Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez de çölleşmeyle ve iklim değişikliğiyle mücadelenin, en önemli yolunun ağaç dikmek olduğunu söyledi.
     Üzmez, Biz bakanlık olarak bu eylemi ne kadar yaparsak yapalım, sizin gibi kuruluşların sivil toplum örgütlerinin yapması, kamuoyunda ormanların daha da kıymetini ortaya koyacak ve artıracaktır diye konuştu.
     Üzmez, ormanların sadece ağaç kesilen veya sadece piknik yapılan bir yer olmadığını, insanlara yaşam destek ünitesi gibi binlerce fayda sağlayan bir varlık olduğunu dile getirdi.
     Bu tür ağaçlandırmalarda istenilen miktarda fidanın kurum tarafından ücretsiz verildiğini hatırlatan Üzmez, şöyle devam etti:
     Dünyada azalan orman eğer iklim değişikliğine sebep oluyorsa iklimlerin 1-2 derece artmasından kaynaklı buzullar çözülüyorsa insanların içme suyu kaynakları her geçen gün azalıyorsa bu, insanoğlunun vicdansızca ormanları yok etmesinden kaynaklanıyor. Eğer insanlık olarak biz bütün dünya ormanlarını korumazsak nerede yok edilirse edilsin, ormanlar bizim Anadoludaki insanlarımızı da etkiler.
     Törene Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, üniversite yönetimi, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.
     Konuşmalardan sonra, törene katılanlar fidanları dikti.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Tolga Özgenç

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER