Yerel Eşitlik Eylem Planı semineri

Yerel Eşitlik Eylem Planı semineri -GAP BKİ Başkanı Karahocagil: GAP bölgesinde faaliyet gösteren 44 ÇATOM aracılığıyla bugüne kadar 220 bin kadına destek verildi


ŞANLIURFA (A.A) - GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadretttin Karahocagil, bölge illerindeki kalkınma sürecinde 220 bin kadına destek verdiklerini bildirdi.
     GAP BKİ Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Türkiyenin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadınların ve Kadın STKlarının Güçlendirilmesi projesi kapsamında Yerel Eşitlik Eylem Planı semineri düzenlendi.
     Karahocagil, seminerde yaptığı konuşmada GAPın, çok sektörlü, entegre ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı ile ele alınan bir bölgesel kalkınma projesi olduğunu hatırlatarak, bölge halkının gelir düzeyini ve hayat standartlarını yükseltebilmek için gayret gösterdiklerini belirtti.
     GAPın toplam yatırım değerinin 44 milyar TLnin üzerinde olduğuna işaret eden Karahocagil, bölge kadınlarının da kalkınma sürecinin nimetlerinden erkeklerle aynı oranda yararlanması amacıyla çok sayıda proje yürüttüklerini aktardı.
    
     -44 ÇATOM var
    
     Karahocagil, bölge illerinde kadınlara yönelik yürütülen en önemli projelerin başında Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinin (ÇATOM) geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ÇATOMlar kadınların sorunlarının farkına varmalarına, tanımlamalarına ve çözümü için inisiyatif kullanabilmelerine fırsat yaratmak, kadınların kamusal alana daha fazla katılımlarını ve kamusal hizmetlerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak; kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak; kadını güçlendirerek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak, cinsiyet dengeli kalkınma sürecini başlatmak amacıyla 1995 yılından bu yana uygulanmaktadır. Proje kapsamında GAP Bölgesinde 44 ÇATOM faaliyet göstermektedir proje aracılığıyla bugüne kadar 220 bin kadına ulaşılmıştır.
     ÇATOM aracılığıyla kadınların küçük çaplı üretim faaliyetlerinde bulunduğunu belirten Karahocagil, söz konusu merkezlerdeki uygulamalara yönelik başarıların da kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının merkezleri sahiplenmesi gerektiğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından bölge illerindeki katılımcılar seminerde, çalışmaların daha etkin sürdürülebilmesi hakkında görüş alışverişinde bulundu.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Yerel Eşitlik Eylem Planı semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER