Yaşlı Dostu Ankara

Yaşlı Dostu Ankara -Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Dural: -Ankarayı, yaşlılarımızın sağlıklı ve kaliteli hizmet aldığı, Yaşlı Dostu Ankara unvanını uluslararası platformda hakkıyla taşıyan bir kent durumuna getirmek istiy


ANKARA (A.A) - Ankarayaşlı dostu kent yapacak çalışmalar sürüyor.
     Ankara Kent Konseyi ile sivil toplum örgütleri işbirliğinde oluşturulan Yaşlı Meclisi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününde Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda toplandı. Kent Konseyi Başkan Vekili Gülgen Duralın başkanlığında gerçekleştirilen 1. Olağan Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Dural konuşmasında, Ankarayı, yaşlılarımızın sağlıklı ve kaliteli hizmet aldığı, Yaşlı Dostu Ankara unvanını uluslararası platformda hakkıyla taşıyan bir kent durumuna getirmek istiyoruz dedi.
    
     -Büyükşehir, çok sayıda projeye imza attı
    
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin de toplantıdaki konuşmasında, Büyükşehir Belediyesinin 1994 yılından itibaren yaşlılarla ilgili çok sayıda önemli projeye imza attığına dikkati çekerek, Yaşlılar Hizmet Merkezi ve bu merkezde verilen sağlık, temizlik, onarım - tamirat gibi çok sayıda hizmete ilişkin verileri paylaştı.
     Büyükşehir Belediyesinin yaşlılarla ilgili sosyal ve kültürel hizmetlerine de değinen Gökşin, 2007 yılında yaşlılar için kurulan Bilgi Erişim Merkezi ile yaşlılara önemli bir destek sağlandığını kaydetti.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kent Meclisinde hayata geçirilmesi planlanan Yaşlı Dostu Ankara projesi ile ilgili altyapıyı önemli ölçüde gerçekleştirdiğini tekrarlayan Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesinin projeye katkılarının devam edeceğini söyledi.
    
     -Yaşlılar, bilgi kaynağı olarak görülmeli-
    
     BM Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Maria Cristina Profili ise, Burada sizlerle beraber Dünya Yaşlılar Gününü kutlamaktan mutluluk duyuyorum sözleriyle başladığı konuşmasında, dünya nüfusunun giderek yaşlanmakta olduğuna dikkat çekti.
     Yaşlılığın zengin, fakir herkesi etkilediğini ifade eden Profili, sağlıklı yaşlanmayı gerçekleştirebilmek için bazı kriterlerin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, Yaşlılık uzun yaşamın doğal sonucu olarak görülmemeli. Yaşanan uzun yılları kaliteli kılmamız gerekiyor. Yaşlılar, aile ve toplum içerisinde aktif rol üstlendiğinden dolayı bizim bilgi ve deneyim kaynağımız olarak görülmeli. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmalar içerisinde Ankara kenti de Yaşlı Dostu Ankara olarak bize katılır diye konuştu.
    
     -Uzun ömrün sırrı sevgi ve ilgiden geçiyor-
    
     Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek de toplantıda yaptığı konuşmada, yaşlılar için yapılacak her şeyin çok güzel olduğunu, Ankaranın da bu konuda Türkiye ve dünyaya örnek bir kent olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaşlılarla ilgili çok önemli hizmetler yaptığını hatırlatan Gökçek, kendilerinin de vakıf olarak konuya ilgi gösterdiklerini söyledi.
     Uzun ömrün sırrı sevgi ve ilgiden geçiyor sözüyle yaşlıların ihtiyacını özetleyen Nevin Gökçek, Vakıf olarak, Ankara Kent Konseyi ile birlikte Yaşlı Dostu Ankara projesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz dedi.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Yaşlı Dostu Ankara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER