Yaşamda Duygusal Zeka ve Kişisel Farkındalık

Yaşamda Duygusal Zeka ve Kişisel Farkındalık semineri -Kişisel gelişim uzmanı Koçyiğit: -Araştırmalar, duygusal zekanın bireyin özel ve iş yaşamında etkili olduğunu söylüyor


ANTALYA (A.A) - Kişisel gelişim uzmanı Murat Koçyiğit, araştırmaların duygusal zekanın bireyin özel ve iş yaşamında etkili olduğunu söylediğini belirtti.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Pega Eğitim Kurumunun birlikte gerçekleştirdiği ve AKM Perge Salonunda düzenlenen NLP olarak bilinen Yaşamda Duygusal Zeka ve Kişisel Farkındalık seminerinde kişisel gelişim uzmanı Murat Koçyiğit ve eğitimci Özden Özdemir, Yaşamda Duygusal Zeka ve Kişisel Farkındalık başlığı altında bilgi aktardı.
     Türkçede Sinir Dili Programlama anlamına gelen Nöro Linguistik Programming kelimelerinin baş harflerinden oluşan NLPyi, bireyin istediklerini elde etmesine imkan veren bir düşünce, uygulama ve davranış biçimi olarak tanımlayan Koçyiğit ve Özdemir, NLP ile kişisel gelişim stratejisi konulu sunum gerçekleştirdi.
     İzleyicilerle karşılıklı etkileşim halinde gerçekleşen sunumda, insan beyni ve duygusal zeka üzerine bilinmeyen noktalar aydınlatıldı. Kişisel gelişim uzmanı Murat Koçyiğit, Araştırmalar, duygusal zekanın bireyin özel ve iş yaşamında etkili olduğunu söylüyor. Başkalarının duygularını tanıma, anlama, onlarla iletişime geçebilme kapasitesine duygusal zeka diyoruz. Bu zeka türü, günlük hayatımızda duygulara, duygusal ilişkilere odaklanıyor dedi.
     Koçyiğit, duygusal ve sosyal kapasitesi yüksek kişilerin, yani duygularını iyi bilen, onları kontrol edebilen, başkalarının duygularını anlayan ve bunları ustalıkla idare edebilenlerin hayatlarının gerek özel gerekse mesleki alanlarında daha avantajlı bir konuma geçtiklerini dile getirdi.
     Eğitimci Özden Özdemir ise Öz bilincimiz ya da farkındalığımız, kendimize dışarıdan ve nesnel bir bakışla bakarak, kendimizi nasıl gördüğümüz ile ilgilidir diyerek, Etkili bir insan olmanın temeli olan kendi paradigmamızı, algı filtrelerimizi ya da zihinsel haritamızı incelememizi sağlar. Kendimizin farkındalığı yalnızca algı filtrelerimizi, tutumlarımızı ve davranışlarımızı değil, başkalarını görüş tarzımızı ya da başkalarına olan vizyonumuzu da etkiler diye konuştu.
     Etkinlik sonunda izleyicilere, Pega Eğitimin verdiği özel eğitimleri anlatan broşürler dağıtıldı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yaşamda Duygusal Zeka ve Kişisel Farkındalık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER