Yaşam Haklarını Kurşunlamayın Projesi

Yaşam Haklarını Kurşunlamayın Projesi -Samsun Valisi Aksoy: Yaşam hakkının engellenmemesi adına silah kullanımını durdurmak için proje yürütüyoruz


SAMSUN (A.A) - Samsunda silahların olumsuz kullanımının önlenmesine yönelik hazırlanan Yaşam Haklarını Kurşunlamayın Projesi kapsamında hazırlanan afişlerin kentteki bilboardlara asılmaya başlandığı, konuyla ilgili görsel basında kullanılmak üzere kamu spotu hazırlandığı bildirildi.
     Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Valilik binasında düzenlediği proje toplantısında, kentte Türkiyenin de gündeminde yer alan silahların olumsuz kullanımının önlenmesine yönelik bir projeyi başlattıklarını söyledi.
     Türkiye genelinde olduğu gibi Samsunda da silahların kullanılmaması gereken noktalarda kullanılması üzerine yaşam hakkının tehdit edildiğini belirten Aksoy, özellikle düğün, bayram ve asker uğurlama gibi özel günlerde silah kullanımı sonucu insanların yaşamını yitirdiğine şahit olunduğunu vurguladı.
     Samsunda yıl içerisinde bu konuyla ilgili onlarca olayla karşılaşıldığını, bazı vatandaşların yaşamını yitirdiğini, birçok kişinin de yaralandığını dile getiren Aksoy, Bunu önlemek adına güvenlik birimlerimizin de yürüttüğü bazı çalışmalar vardı. Ancak Samsunun bu anlamdaki projede daha fazla yer alması, kamuoyunun bu konuda duyarlı ve bilinçli hale gelmesi bakımından İl Genel Meclisinin almış olduğu karar çerçevesinde Samsun İl Özel İdaresi bu projeyi hayata geçirmeye karar verdi dedi.
    
     -Konuyla ilgili iki kamu spotu, 4 afiş hazırlandı-
    
     Proje sürecinin tamamlandığını anlatan Aksoy, şöyle konuştu:
     Konuyla ilgili iki kamu spotu, 4 afiş hazırlandı. Bugün itibarıyla hazırlanan afişlerimiz bilboardlara asılmaya başlandı. Kamu spotlarımızın yerel televizyonlarda yayınlanmasını yayıncı kuruluşlarımızdan talep edeceğiz. Kamuoyunda belirli bir bilincin oluşması için yazılı ve görsel basınımızın bu konuyu işlemesi ve vatandaşlarımızla paylaşması önem taşıyor. Yaşam hakkının engellenmemesi adına silah kullanımını durdurmak için proje yürütüyoruz. Düğün evleri cenaze evine, bayram günleri cenaze günlerine dönüşüyor. Bunu yaşatmama adına hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.
     Vali Aksoy, Samsunda özellikle bayram sabahları silah atma gibi bir alışkanlığın olduğunu dile getirerek, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ile görüştüklerini, bayram namazındaki vaaz sırasında bu konunun üzerinde durulabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yaşam Haklarını Kurşunlamayın Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER