Yalnızca Barışa Tarafız resim sergisi

Yalnızca Barışa Tarafız resim sergisi -YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal: -Sanatçı taraflarımızı ön plana çıkardığımız zaman dünyaya barışın daha kolay geleceğine inananlardanım -İnsanoğlunun var olduğu günden bu güne kadar barış


VAN (A.A) - Vanın da aralarında bulunduğu 14 ilde aynı anda açılan Yalnızca Barışa Tarafız resim sergisinde konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Sanatçı taraflarımızı ön plana çıkardığımız zaman dünyaya barışın daha kolay geleceğine inananlardanım dedi.
     YYÜ Zeve Kampüsü yerleşkesindeki Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde Yalnızca Barışa Tarafız temalı resim sergisi açılışı yapıldı.
     Aralarında Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ordu, Trabzon, Şanlıurfa ile Vanın olduğu 14 ilde aynı anda açılan ve 300 barış gönüllüsü sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, bir hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
     Barışa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen serginin açılışına katılan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, insanlık aleminin hiçbir zaman bu günkü kadar barışa ihtiyaç duymadığını söyledi.
     Serginin ana temasının Barış olduğunu aktaran Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
     14 farklı noktada aynı anda resim sergisi açılmış durumda. Çok önemli bir şey insanların barışa dikkatini çekmek. Hz. Ademle beraber, insanoğlunun var olduğu günden bu güne kadar barışa ihtiyacı var. Ama insanlık alemi hiçbir zaman bu günkü kadar barışa ihtiyaç duymadı, barışı özler duruma gelmedi. Çünkü dünyanın dört bir yanında insanlar sıkıntı çekmekte. Bunlar herkesi incitiyor. Dünyanın neresinde kim ölürse ölsün, en küçük bir yaratık hak etmediği şekilde, zulme uğrayarak hayatını kaybettiğinde hepimizin canı acıyor. Sanat farklı bir şey. Sanatçı içerisindeki duyguları çok değişik alanlarda ortaya koyabiliyor. İnsanları seven bir tarafı var sanatçıların. Herkesin içinde bir sanatçı ruhu var. Sanatçı taraflarımızı ön plana çıkardığımız zaman dünyaya barışın daha kolay geleceğine inananlardanım.
     Serginin açılış programında sanatçılardan Halit Yabalak da, Barış Bildirgesini okuyarak serginin açılış amacını anlattı.
     Konuşmalar sonrası Rektör Battal ve davetliler, sergideki resimleri inceleyerek sanatçılardan bilgi aldı.
     Koordinatörlüğünü YYÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhi Konakın yaptığı sergide 25 sanatçı eserleri ile katıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Yalnızca Barışa Tarafız resim sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER