Yabancı Öğrencilere Türkiye Gezisi Ödülü

Yabancı Öğrencilere Türkiye Gezisi Ödülü -Proje kapsamında, 13 ülkeden gelen 30 yüksek lisans öğrencisi Erzurumun tarihi ve turistik mekanlarını gezdi


ERZURUM (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projesi kapsamında, 13 ülkeden gelen 30 öğrenci, Erzurumun tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yabancı Öğrencilere Türkiye Gezisi Ödülü projesi kapsamında, 13 ülkeden 30 yüksek lisans ve doktora öğrencisinin Erzuruma geldiğini söyledi.
     Proje kapsamında İstanbul ve Ankarada incelemelerde bulunan öğrencilerin, Erzurumda da şehrin tarihi mekanlarını gezdiğini ifade eden Öztürk, geziye katılan grubun, yüksek lisans ve doktora öğrencileri olduğunu vurguladı.
     Öztürk, Grupta, Fransa, İngiltere, Almanya, Rusya, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, İsveç, İrlanda, Hollanda, İsviçre, Yunanistan, Avustralya ve Kanadalı öğrenciler bulunuyor. Bakanlığımızın amacı, bu öğrencilere ülkemizi tanıtmak diye konuştu.
     Gezi grubuna katılan öğrencilerin, yarın ülkelerine döneceğini belirten Öztürk, grubun Ulu Cami, Lalapaşa Cami, Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, tabyalar başta olmak üzere, tarihi ve turistik mekanları gezdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Yabancı Öğrencilere Türkiye Gezisi Ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER