Van Urmiye ile Buluşuyor toplantısı

Van Urmiye ile Buluşuyor toplantısı


VAN (A.A) - Özel bir havayolu şirketinin Türkiye ile İran arasında başlattığı uçuşların ardından, Vanda değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, özel havayolu şirketi ve bazı otellerin katkısıyla düzenlenen Van Urmiye ile Buluşuyor konulu toplantı, bir otelde gerçekleştirildi.
     Toplantıya Vali Münir Karaloğlu, yardımcıları Ata Uslu, Hakan Alkan ve Mehmet Yüzer, Urmiye Belediye Başkanı Mohammad Hazratpor Talatapeh, Batı Azerbaycan Yol ve Şehirleşme Müdürü Khalıl Mohabbat Khah ile Van ve Urmiyeli seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hazırladığı Farsça Van konulu slaytın izlenmesinin ardından, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, Batı Azerbaycan Yol ve Şehirleşme Müdürü Khalıl Mohabbat Khah ile Urmiye Belediye Başkanı Mohammad Hazratpor Talatapehın birer teşekkür konuşması yaptı.
     Vali Karaloğlu ise, iki ülke arasındaki ilişkilerini geliştirilmesinde, özel havayolu şirketinin başlattığı uçuşların çok önemli olduğunu söyledi.
     İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyetinin iki komşu ülke, iki dost ve kardeş ülke olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:
     400 yıldır sınırları değişmiş, barış içerisinde yaşayan iki ülkeyiz. Bu iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi, sınırdaki illerinin ilişkilerinin gelişmesine bağlıdır. Biz ilişkilerimizin sadece ticari olarak gelişmesini istemiyoruz. Aynı zamanda turizm, sağlık, eğitim, kültür ve spor ve sanat da gelişsin diye arzu ediyoruz. Bu noktada da son 3-4 yıldır ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yakın zamanda buraya gelen yolcular Erivana, Erbile ve Süleymaniyeye de uçuşlar olacak. Van artık önemli bir uçuş noktası. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
     İranlı heyetin Vanda çeşitli gezilerde bulunacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Van Urmiye ile Buluşuyor toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER