Van Denizi Su Sporları Festivali

Van Denizi Su Sporları Festivali -Vanda bu yıl 3üncüsü düzenlenecek festivale, yurt içi ve yurt dışından 335 sporcunun katılacağı belirtildi


VAN (A.A) - Van Valiliği tarafından bu yıl 3üncüsü düzenlenecek festivale, yurt içi ve yurt dışından 335 sporcunun katılacağı belirtildi.
     Vali Münir Karaloğlu, düzenlediği basın toplantısında 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılacak Van Denizi Su Sporları Festivalinin renkli görüntülere sahne olacağını söyledi.
     Yurt içi ve yurt dışından 335 sporcunun katılacağı festivalde çeşitli yarışmalar yapılacağına değinen Karaloğlu, Van Gölü çevresinde yaşayan insanların sırtını denize döndüğünü, bu olgu kırmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
     Van Gölünü sporda, turizmde ve ulaşımda kullanmak istediklerini vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Vanda ve Van denizinin etrafında yaşayan vatandaşımızın yüzü denize dönsün istiyoruz. Yani bu denizi daha aktif kullanalım. Bu, Allahın bir nimeti 1700 metrede bir denizin olması büyük bir nimet. Bunu nasıl kullanacağız, nasıl aktif hale getireceğiz- Üç yıldır gençlerimizi suyla, su sporlarıyla buluşturmak için festival yapıyoruz.
     Festivale, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıçın da katılacağını anlatan Karaloğlu, etkinlikler kapsamında Van Gölünde yelken, yüzme, kano, kürek, dragon, ördek yakalama ve yağlı direk, Çatak ilçesinde de rafting yarışmaları yapacaklarını kaydetti.
     Karaloğlu, festivalin, Türk Yıldızlarının yapacağı gösteri ile sona ereceğini bildirerek, 7-8 Temmuz tarihlerinde de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Offshore Türkiye Şampiyonasının yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van Denizi Su Sporları Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER