Umut Yıldızları Projesi

Umut Yıldızları Projesi -Emniyet Müdürlüğünün projesiyle, Denizlide iş imkanı bulamayan gençler için servis elemanı kursu açıldı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide Emniyet Müdürlüğünün herhangi bir iş imkanı bulamayan gençlerin istihdam edilmeleri ve sosyal rehabilitasyonlarının sağlanması için geliştirdiği proje ile gençlerin beş yıldızlı otellerde eğitim almalarını sağlayacak servis elemanı kursu açıldı.
     Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Umut Yıldızları Projesi kapsamında düzenlenen servis elemanı kursunun açılışı dolayısıyla Polisevinde bir tören düzenlendi.
     Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, törende yaptığı konuşmada, çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik mesleki eğitim kursları düzenleyerek istihdam edilmelerinin ve sosyal rehabilitasyonlarının sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.
     Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin bu projenin tarafları olduğunu kaydeden Bulut, herhangi bir iş imkanı bulamamış ve çalışmayan gençlere öncelik verdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Çocukların mutlu geleceği için Umut Yıldızları Projesi kapsamında servis elemanı kursunu başlattı. Varoş tabir ettiğimiz mahallelerden liseyi okuyamamış, bir sebeple liseyi terk etmiş arkadaşlarımızı bulduk. Onlara bir meslek edindirme kursu açarak onları hayata daha kolay yoldan ve mücadelenin içerisine güçlü bir şekilde girmelerini sağlayacak ortam sunmaya çalıştık. Daha önce yapılmış birçok örneği vardı, biz bu noktada farklı bir model seçmeye çalıştık. Şu ana kadar istatistiki verilere göre, bu kursiyer arkadaşlardan yüzde 30-40ı sertifika alabilmiş bütünü üzerine baktığınızda. Biz bunun nedenlerini araştırdık. Alanda büyük eksiklik duyulan servis elemanı konusunda tercihimiz oldu.
     Bu tercihle birlikte arkadaşların 288 saat ve 2,5 ay sürecek eğitimleri boyunca, otellerimiz 15er gün ders imkanı sağladı. 8 kız, 17 erkek toplam 25 gencimiz bugün kursa başladı. 5 beş yıldızlı turistik otelde, mükemmel bir eğitim alacaklar. Yine kurs süresince çocuklarımızı sosyal aktiviteler içerisinde tutacağız, sinema, gezi programları, sportif faaliyetlerimiz olacak. 2,5 ay sonra bu kursiyerlerimizin tamamı başarılı bir şekilde sertifika alarak, belki otellerde de çalışabilecekler.
     Bulut, belediyenin ulaşım konusunda, odaların da istihdam konusunda yardımcı olacağını kaydetti.
     Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, diğer protokol üyeleri ile kursiyer çocuklar katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Umut Yıldızları Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER