UMEM Beceri10 projesi

UMEM Beceri10 projesi -Kütahyada CNC torna operatörlüğü kursu tamamlandı, yüksek gerilim trafo montaj işçisi kursu başlatıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Beceri10 (UMEM Beceri10) projesi kapsamında CNC torna operatörlüğü kursu tamamlandı ve yüksek gerilim trafo montaj işçisi kursu başlatıldı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kütahya Endüstri Meslek Lisesinde makine teknolojisi alanında açılan CNC torna tezgahı operatörü kursu sona erdi.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eren Türkmen, bu kursun, nitelikli insan gücü yetiştirmek ve işverenlerin rekabet gücünü artırabilmek amacıyla iş garantili kurslardan olduğunu bildirdi.
     UMEM Beceri10 kurslarının istihdam garantili olduğunu ifade eden Türkmen, kurs süresince kursiyerlere iş kazaları meslek sigortası yapılarak, günlük 20 lira cep harçlığı verildiğini kaydetti.
     Kütahya Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Yüksel Kaçmaz da meslek kurslarında yetişenlerin hemen istihdam edileceğini duyurarak, şöyle devam etti:
     İşsizlik sıkıntısı çeken Kütahyalı iş adamlarının ihtiyaç duyduğu dallarda kurslar açılıyor. Hiçbir mali yükümlülük altına girmeden 3 ay pratik ve 3 ay da teorik eğitim veriliyor. Proje kapsamında okuldaki sınıfları makine ve teçhizatlarla donattık. İşverenin talepleri doğrultusunda okulumuzda her an yeni kurslar açmaya hazırız. Meslek Öğrenip iş sahibi olmak isteyenlerin, UMEM Beceri10 projesi için Çalışma ve İş Kurumuna kayıt olması yeterlidir.
    
     -12 kursiyer yüksek gerilim trafo montaj işçisi olacak-
    
     Türkmen, bir elektrik firmasının talebi üzerine, yüksek gerilim trafo montaj işçisi kursunun 12 kursiyerle başladığını ifade etti.
     Kursiyerlere, resmi geçerliliği olan belge verileceğine dikkati çeken Türkmen, Meslek eğitimi verildikten sonra başarılı olanlar işbaşı yapmaktadır. Ayrıca eğitimler süresince kursiyerlere günlük 20 lira ücret ödenmekte ve sigorta primleri İşkur tarafından karşılanmaktadır ifadelerini kullandı.
     Kaçmaz ise kursla ilgili şu bilgileri verdi:
     Kurslarımız devam etmekte olup, yetişmiş kalifiye eleman arayan sanayici ve iş adamları www.beceri10.org.tr veya www.iskur.gov.tr internet adresi aracılığıyla başvurup, iş gücü talebinde bulunmalıdır. İş arayan işsizler de İşkur Kütahya Müdürlüğü aracılığı ile kayıt yaptırmalıdır. Kurs yönetimi tarafından sanayinin ihtiyacı olan her alanda kurslar düzenlenebilir. UMEM İcra Kurulunun son kararı ile tarım ve hizmet sektörü de açılabilecek kurslara ve iş gücü yetiştirilmesine dahil edilmiştir. Bunda öncelik işverenin talep etmesi olacaktır.
     Kütahya Endüstri Meslek Lisesinde, Elektronik Öğretmeni Hikmet Kurtuluşun verdiği ilk dersle başlayan kurs, toplam 450 saat sürecek.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber UMEM Beceri10 projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER