Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu

Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu -Mersinde 8 ülkeden 10 heykeltıraşın spor temasıyla yaptığı heykellerin son aşamaya geldiği sempozyum, yarın sona erecek


MERSİN (A.A) - Mersinde bu yıl 10uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumunda 8 ülkeden 10 heykeltıraşın yaptığı eserler son aşamaya geldi.
     Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği sempozyum kapsamında, Balıkçı Barınağındaki çalışmalarını sürdüren heykeltıraşlar, sempozyumun yarın sona erecek olması nedeniyle eserlerine son rötuşlarını veriyor.
     Sempozyum yürütücüsü MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Dr. Berika İpekbayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki sempozyuma, Belarustan Viktar Kopack, Danimarkadan Poul Baekhoj, Güney Koreden Kim Won Geun, Gürcistandan Badry Goguadze, İspanyadan Amancio Gonzalez Andres, İtalyadan Antonella Tiozzo, Rusyadan Yury Tkachenko ve Türkiyeden Nesrin Karacan ile Rahmi Atalay ve kendisinin katıldığını söyledi.
     Sempozyumun konusunun 17. Akdeniz Oyunlarının 2013de Mersinde yapılacak olması nedeniyle, geçen yıl olduğu gibi spor olarak belirlendiğini ifade eden İpekbayrak, sempozyumdaki birbirinden değerli heykellerin Akdeniz Oyunları için inşa edilen spor komplekslerine veya çevrelerindeki uygun alanlara yerleştirileceğini kaydetti.
     İpekbayrak, amaçlarının sadece Akdeniz Oyunları nedeniyle heykel üretmek olmadığını dile getirerek, Hüseyin Gezer hocamızın adını yaşatmak için bu sempozyumu 10 yıldır düzenliyoruz. Mersini, dolayısıyla Türkiyeyi ve üniversitemizi kültür ve sanat yoluyla tanıtmayı hedefliyoruz. Eserleri açık alanda Çamlıbel Balıkçı Barınağında yapıyoruz. Çünkü halkın bir sanat eserinin nasıl ortaya çıktığını görmeleri ve onlara daha fazla sahip çıkmalarını sağlamayı istiyoruz diye konuştu.
     Sempozyum boyunca öğrencilerin de usta sanatçılarla çalışma imkanı bulduklarını kaydeden İpekbayrak, Kentin, Türkiyenin uluslararası düzeyde tanıtımı için çok önemli bir sempozyum olduğuna inanıyoruz. Sempozyumda 10 heykel yapıldı. Sanatçılarımız bugün son rötuşları yapıyorlar dedi.
     2000 yılından bu yana uluslararası düzeyde düzenlenen ve Türk heykel tarihinin en önemli isimlerinden Prof. Dr. Hüseyin Gezerin adını taşıyan sempozyum kapsamında şimdiye kadar yapılan 150den fazla büyük boyutlu mermer heykel, Mersinin değişik yerlerinde sergileniyor.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER