Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi -Ana teması Yeni Fırsat Penceresi olan zirvenin 1. günü tamamlandı -Zirvede, Başbakan Yardımcısı Babacanın yanı sıra bankacılık sektörünün ve iş dünyasının temsilcileri, konuşma yaptı -Anadolu Ajans


BURSA (A.A) - Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğiyle düzenlenen ve ana teması Yeni Fırsat Penceresi olan Uludağ Ekonomi Zirvesinin 1. günü tamamlandı.
     Uludağdaki Grand Yazıcı Otelde düzenlenen, Anadolu Ajansının ana yayın sponsoru olduğu zirvenin ilk gününde, açılış konuşmalarına geçilmeden önce, ihracatın ve ihracatçının rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Faktoring Derneği ve Türk Eximbank arasında iş birliği protokolü imzalandı.
     Protokole imzaları, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ve Faktoring Derneği Başkanı Zafer Ataman attı.
     Protokol, ihracatçıların rekabet gücünü artırmak için TİM, Türk Eximbank ve Faktoring Derneği ortaklığında politikalar belirlenmesi, finansal enstrümanların bilinirliğini artıracak çalışmalar yapılması ve ihracatçıların finansmana erişimde karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri hazırlanmasını amaçlıyor.
     Daha sonra geçilen açılış konuşmalarında kürsüye gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Rahvalı, Bireysel emeklilik sigortası projesi, ekonomimiz açısından çok önemli. Projeyi Avrupada yaşayan 3 milyon Türk vatandaşına anlatarak, burada biriktirdikleri tasarrufları Türkiyeye aktarmaya çalışacağız dedi.
     Ardından söz alan Capital ve Ekonomist dergilerinin yayın direktörü Rauf Ateş de zirveyi bundan sonra globalleşen bir çerçevede yapmak istediklerini söyledi.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da açılış konuşması yaptı.
     Coca-Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent ise Benim Hikayem başlıklı oturumda yaptığı konuşmada,kariyerine 1979da Atlantada başladığını dile getirdi.
     Kent, İlk 10 ayımı kamyonlarda geçirdim. Sabah saat 04.00te kalktım, kamyonları yükledim ve marketlere ve büyük satış noktalarına kamyonlarda Coca-Cola sattım ifadesini kullandı.
    
     -Oturumlar-
    
     Başbakan Yardımcısı Ali Babacanın da konuşma yaptığı zirve kapsamındaki ilk oturum, Yeni Türkiye, Yeni Fırsatlar başlığıyla yapıldı.
     Moderatörlüğünü Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boynerin yaptığı oturumda, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, DOĞAN Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Franke Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pieper konuştu.
     Muharrem Yılmaz, konuşmasında, Türkiye, bu barış sürecini inşallah sağlıklı ve kalıcı bir şekilde tamamlarsa, silahtan, terörden, şiddetten kurtulup uzlaşarak büyük bir toplumsal mutabakatla bir anayasaya kavuşursa Türkiyeyi kimse tutamaz dedi.
     Yeni Bankacılık: Paradigma Değişiyor başlıklı oturum ise Accenture Türkiye Finans Sektörü lideri ve ortağı Dilnişin Bayelin moderatörlüğünde yapıldı.
     Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, konuşmasında, Türk ekonomisinin dengeli ve sürdürülebilir bir patikaya oturması, Türk bankacılık sektörünün kırılganlığını azaltıyor. Bu, çok çok önemli, geçmişte yaşamadığımız bir şey dedi.
     Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de sürdürülebilir ve karlı büyüme denildiğinde özellikle finans sektörü gibi gerçekten hassas bir sektörde ilk akla gelenin kurumsal yönetişim olduğunu vurguladı.
     ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ise Türkiyedeki nüfusun yüzde 67sinin 40 yaşın altında olduğunu belirterek, önümüzdeki 5-6 yılda bunun yüzde 5-6 daha artmasının beklendiğine işaret etti.
     Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ömer A. Aras da bankacılık sektöründe 2001 sonrasında yeni bir döneme geçildiğini belirtti.
     Moderatörlüğünü Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nanenin yaptığı Sınır Ötesi Perakendeciler oturumunda da LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu, görüşlerini katılımcılarla paylaştı.
    
     -Medya sponsoru AA, zirveyi 5 dilde dünyaya duyurdu-
    
     Uludağ Ekonomi Zirvesinin ana yayın sponsoru olan Anadolu Ajansı (AA), organizasyonu 5 dilde dünyaya duyurdu.
     Zirveyi geniş bir ekiple takip eden AA, Boşnakça, Rusça, İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere 5 dilde yayın yaptı, tüm yansımaları aa.finans.com üzerinden de canlı yayınladı.
     Çok sayıda basın mensubunun katıldığı zirvede, televizyon kanalları bankacılık sektörü ve iş dünyasının temsilcileriyle canlı programlar gerçekleştirdi.
     Çeşitli oturumların düzenleneceği zirve, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Uludağ Ekonomi Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER