Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi PAÜde yapılacak

Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi PAÜde yapılacak


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Yemeklik Mantar Kongresinin 18-20 Ekim tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliğinde gerçekleşeceği bildirildi.
     PAÜden yapılan yazılı açıklamada, 1980 yılından itibaren 4 yılda bir düzenlenen Türkiye Yemeklik Mantar Kongresinin 9.sunun PAÜde yapılacağı belirtildi.
     Üretici sorunlarının da konuşulacağı kongrede, 36 sözlü bildiri ve 39 posterin sunulacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     Bu çalışmaların yanında çağrılı konuşmacılar, Üretici sorunları ve Truffle panelleri düzenleyecek. Ayrıca kongrede dile getirilen üretici sorunları ilgili bakanlıklara ulaştırılıp çözümü için takibi yapılacak. Kongrenin açılışı 18 Ekim Perşembe günü saat 10.30da PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Aynı gün öğleden sonra ise üreticilerin sorunlarının ele alınacağı panel düzenlenecek. Kongre, 2 ve 3. gün Pamukkale Richmond Termal Otelde devam edecek.
     PAÜ Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kutret Gezer, Türkiyede kültür mantarı yetiştiriciliğinin 20-25 yıldan beri yapıldığını, alternatif mantar üretiminin artması ile tarımsal ürünler içerisinde mantar üretiminin önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.
    
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi PAÜde yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER