Türkiye 2. Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi

Türkiye 2. Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi -Vali Güvenç: Bölgede tarımın her türlüsünün yapılmasına uygun şartlar var


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Bölgede tarımın her türlüsünün yapılmasına uygun ortamın bulunduğunu söyledi.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, GAP İdaresi Başkanlığı ile Harran Üniversitesi (HRÜ) tarafından düzenlenen Türkiye 2. Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.
     Burada bir konuşma yapan Vali Güvenç, bu tür kongrelerde tartışarak sektörü daha ileriye taşımanın yollarını aramaları gerektiğini belirtti.
     Söz konusu toplantının Şanlıurfada düzenlenmesinin memnuniyet verici bir durum olduğunu ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:
     Bölgede tarımın her türlüsünün yapılmasına uygun şartlar var, bunun için üniversitenin yaptığı bilimsel çalışmalar çok önemli. Çiftçi, hangi ürünün nerede daha fazla verim vereceğini araştırıp ona göre tarlasına verimli ürünü ekmeli.
     Etkinlikte Harran Üniversitesi Müzik Bölümü Öğrencileri tarafından katılımcılara, Urfa Türkülerinden oluşan bir konser verildi.
     Kongreye, GAP Bölge Kalkıma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Türkiye 2. Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER