Türkiyeye 100 yılda bir lider geliyor

Türkiyeye 100 yılda bir lider geliyor -Gazeteci Yiğit Bulut: -Türkiyeye 100 yılda bir lider geliyor. 1900de Atatürk, 2000de Recep Tayyip Erdoğan. Bunu iyi değerlendirmeli ve Türkiyenin büyümesi, ilerlemesi için gere


KONYA (A.A) - Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni ve Star Gazetesi Köşe Yazarı Yiğit Bulut, Konyada, Türkiyenin Ekonomi ve Siyasi Gündemi konulu bir konferans verdi.
     Bulut, AK Parti Konya İl Teşkilatı Tanıtım Medya Birim Başkanlığının organize ettiği Tanıtım Medya Günleri projesi kapsamında Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen konferansta, Türkiyenin siyasi ve ekonomi gündemini değerlendirdi.
     Türkiyede demokratik bir ortamın olduğunu, bunun en önemli göstergesinin de her ortamda herkesin dilediği şeyi söyleyebilmesi olduğunu dile getiren Bulut, şunları kaydetti:
     Türkiye iyi bir yolda ancak bu noktaya gelene kadar ciddi savaşlar, ciddi mücadeleler verildi. Türkiyeye 100 yılda bir lider geliyor. 1900de Atatürk, 2000de Recep Tayyip Erdoğan. Bunu iyi değerlendirmeli ve Türkiyenin büyümesi, ilerlemesi için gereken tüm mücadeleyi vermeliyiz. Bakın, 1938te Atatürkün ölümü ile birlikte 2000li yıllara kadar Türkiyede bir lider boşluğu ortaya çıktı. Bu boşluk 2002ye kadar doldurulamadı. Bunun sonucunda da bu boşluktan faydalanan küresel ve yerli ekonomik güçler Türkiyeyi istediği gibi kullandı. İlk defa Başbakan Erdoğan bu ülkede Kürt vardır dedi. O güne kadar Kürt demek bile neredeyse yasaktı. Dolaysıyla bir ülke kendi gerçeklerini kabul edemiyorsa, bir ülke kendi etnik çeşitliliğinin onun zenginliği olmasından ziyade bunu bir korku vesilesi olarak kullanıyorsa o ülke ilerleyemez. Bu sistem 1938den 2002ye kadar işledi. Başbakan ta ki Ben kefenimi giydim geldim diyene kadar kanımızı, varlığımızı emen sistem işledi. İşte 64 yıllık bu lider boşluğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile doldu.
     Türkiyenin ekonomi alanında da büyük ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Bulut, Ben bu ülkede gecelik faizin yüzde 14 bine çıktığını gördüm. Şimdi faiz kaç- Yüzde 8... Reel faiz ise yüzde 0. Bugün Hızlı Trene binip Ankaraya gidiyorsunuz, Mavi Tünel yapılıyor ve daha birçok büyük yatırım. Ama yıllarca hizmet alamadınız niye, çünkü bu ülkenin tüm varlığı yüzde 5lik zengin kısma gidiyordu. O musluklar kapatılınca Türkiyede hizmet yarışı başladı diye konuştu.
    
     -Tam başkanlık sistemi Türkiye için en uygun sistem-
    
     Uzun bir süredir Türkiyenin gündemini meşgul eden başkanlık sistemi konusuna da değinen Yiğit Bulut, tam başkanlık sisteminin Türkiye için en uygun sistem olduğunun altını çizdi.
     Türkiye lider istiyor ve liderinin peşinden de gidiyor diyen Bulut, Başkanlık sistemi de en adil sistemdir. Başkan gelince sınırsız yetkileri olacak sanıyorlar. Tam tersine başkan bir karar almak için bir sürü yeri ikna etmesi gerekiyor. Dolayısıyla başkanlık sistemi Türkiye için çok önemlidir dedi.
    
     Muhabir : Basir Gülüm
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Türkiyeye 100 yılda bir lider geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER