Türkiyede Refah Devleti ve Kadın

Türkiyede Refah Devleti ve Kadın -Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saniye Dedeoğlunun, Adem Yavuz Elveren ile derlediği Türkiyede Refah Devleti ve Kadın


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saniye Dedeoğlunun Adem Yavuz Elveren ile derlediği Türkiyede Refah Devleti ve Kadın kitabı çıktı.
     Doç. Dr. Saniye Dedeoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kitapta, sosyal politika ve kadın emeği alanında araştırmalar yapan akademisyenlerin, eğitimden sağlığa, muhafazakarlıktan kadın hareketinin gündemine kadar pek çok güncel konuyu ele aldıklarını söyledi. Dedeoğlu, kitabın kadınların son 10 yıldır içinde yaşadıkları cendereyi anlamak ve bundan kurtulabilmek için neler yapması gerektiği konusunda önemli veriler sunduğunu kaydetti.
     Kitaba katkıda bulunan bütün araştırmacıların, kadınların evde veya işgücü piyasasında bağımsız statüsü olmadığının altını çizdiğini belirten Dedeoğlu, toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının yeterince uygulanamadığını vurguladı.
     Dedeoğlu, şöyle konuştu:
     Yasal metinlere hapsolan cinsiyet eşitliği politikaları ve reformlar, kadın erkek eşitliğini sağlamaya yönelik politik kararlılık ve istek olmadan etkisiz kalacaktır. Kadınların toplumdaki konumlarını iyileştirmek, kadın istihdam kotalarının belirlenmesi, çocuk ve yaşlı bakım hizmetlerinin artırılması gibi geleneksel toplumsal cinsiyet normlarını ve ilişkilerini değiştirmeyi hedefleyen provokatif adımlar atılarak cinsiyet eşitliği politikaları hayata geçirilmelidir.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Türkiyede Refah Devleti ve Kadın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER