Türkçe konuşan girişimciler, GTOyu ziyaret etti

Türkçe konuşan girişimciler, GTOyu ziyaret etti -GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan: -(Gelin Gaziantepe yatırım yapın, yerine gelin işbirliği yapalım, sizi de yeni pazarlara açalım) diyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Türkiyeye gelen 25 ülkeden 40a yakın girişimci, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti.
     GTO Başkanı Mehmet Aslan, ziyarette heyete Gaziantepin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısıyla ilgili bilgi verdi.
     Gaziantepin çok kritik ve stratejik bir noktada bulunduğunu ifade eden Aslan, kentin yüzyıllardır bir ticaret merkezi olduğunu dile getirerek, yabancı sermayeye Gaziantepte, birlikte yatırım yapmayı önerdi.
     Yabancı sermaye gelsin, doğrudan yatırım yapsın diye teklifte bulunmuyoruz diyen Aslan, şöyle konuştu:
     Gelin işbirliği yapalım diyoruz. Birlikte yeni pazarlara açılalım diyoruz. Gaziantep olarak bizim tarihi tecrübelerimiz ve ilişkilerimiz var. Gelin Gaziantepe yatırım yapın, yerine gelin işbirliği yapalım, sizi de yeni pazarlara açalım diyoruz. Türkçe konuşmanız, hepinizin kardeşimiz olması sizin için bir avantaj.
     Aslan, Gaziantepin nüfusunun 2 milyona yaklaştığını, kentte 7 bine yakın üretim yapan küçük, orta ve büyük işletme olduğunu ifade etti.
     4 organize sanayi bölgesinde orta ve büyük anlamda bin 100 firma olduğunu ve 5, 6. ve hatta 7. organize sanayi bölgesini kurmayı hedeflediklerini dile getiren Aslan, Türkiyede ne üretiliyorsa hepsini burada üretiyoruz. Elektronik ve otomotiv üretimimiz yok. Otomotiv konusunda firmalarla görüşmelerimiz sürüyor diye konuştu.
    
     -Gaziantepin ihracatı
    
     Gaziantepin geçen yıl 178 ülkeye 6 milyar doları ihracat yaptığını dile getiren Aslan, bu başarının hep birlikte, el ele, ortak akılla çalışmanın sonucu olduğunu söyledi.
     Aslan, Gaziantepin 1980li yıllardaki Ortadoğunun sanayi ve ticaret merkezi olma hedefine ulaştığını ve yeni hedefler belirlediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Şimdi Gaziantepi çok önemli bir turistik merkez haline getirmek, bölge illeriyle beraber bir turizm havzası haline getirmek, fuarlar ve kongre merkezi haline getirmek, tüm bölgenin kalkınmasına öncülük etmek, komşu ülkelerle birlikte kalkınmak gibi bir hedefimiz var. Ekonomik olarak ne kadar kalkınırsak, bu bölgede barış o kadar rahat sağlanır. Dünya barışının en zorlandığı bölge bizim bölgemiz. Refahı yükseltmek barışın gelmesinde en önemli katkıdır. Gaziantep olarak böyle bir misyonla hareket ediyoruz.
     Türkiyenin ABye tam üyeliğiyle ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Aslan, Türkiyenin daha demokrat, insan haklarına saygılı bir ülke olması için de çaba gösterdiklerini ifade etti.
     Açılış konuşmalarının ardından konuk ülke temsilcileri, GTO Başkanı Mehmet Aslana çeşitli yöresel hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Türkçe konuşan girişimciler, GTOyu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER