Türk halkının duyarlılığı çok can kurtardı

Türk halkının duyarlılığı çok can kurtardı -Ülkesindeki olaylardan kaçarak Kilise gelen tıp fakültesi öğrencisi, Türkiyenin Suriyelilere yönelik yardımlarının yerine ulaştığını anlattı -Salih Bostani: Yapılan yardımlardan dol


KİLİS (A.A) - Ülkesindeki olaylardan kaçarak Kilise gelen tıp fakültesi öğrencisi, Türkiyenin Suriyelilere yönelik yardımlarının yerine ulaştığını anlattı.
     İdlipten kaçarak geldiği Türkiyede, Kilisteki konteyner kente kalan Salih Bostani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyede zulmün devam ettiğini söyledi.
     Sivil insanlara, kadın çocuk demeden bombalarla ve farklı şekillerde saldırılar yapıldığını ve İdlipte çatışmaların sürdüğünü belirten Bostani, Suriyeli muhalif askerler, hastaneye gönderilmeden önce onlara ilk yardımı yapıyordum. Şu anda tank, toplarla Esede karşı savaşıyoruz dedi.
     Bostani, Suriyedeki olayların bir an önce sona ermesini ve konteyner kentteki Suriyelilerin en kısa zamanda ülkelerine dönmesini temenni ettiğini dile getirdi.
    
     -Türk halkı çok can kurtardı
    
     Salih Bostani, Suriyede herşeye ihtiyaç duyulduğunu çünkü Esedin kentte hiçbir şey bırakmadığını ifade etti.
     İdlip bölgesinde insanların mağaralarda yaşamaya başladığını iddia eden Bostani, Allah, Türk halkına zeval vermesin, Allah onlardan razı olsun. Türk halkının duyarlılığı çok can kurtardı. Yapılan yardımlardan dolayı çok insan aç kalmıyor, üzeri açıkta kalmıyor. Yardımlar tırlarla geliyor. Türk hükümetine çok teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Bostani, Esede karşı zor şartlar altında mücadele verdiklerini ancak mücadeleden galip geleceklerine inandıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türk halkının duyarlılığı çok can kurtardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER