Tüp Bebek projesi

Tüp Bebek projesi -Gümüşhane Vali Yardımcısı Karatepe: Tüp bebek için il genelinde 5 aile başvuruda bulundu


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Vali Yardımcısı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Cahit Karatepe, tüp bebek için il genelinde 5 ailenin başvuruda bulunduğunu söyledi.
     Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan aileler için Tüp Bebek projesi başlatıldığını anımsattı.
     Proje kapsamında Acıbadem Hastanelerinin ülke genelinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen 2 bin 500 yoksul ailenin tüp bebek tedavi giderini karşılayacağını belirten Karatepe, bu kapsamda da Gümüşhaneye 6 kontenjan verildiğini ifade etti.
     Projenin, 23-39 yaş aralığında, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan aileleri kapsadığını kaydeden Karatepe, şunları söyledi:
     Merkez ilçedeki 1 kontenjana başvuru olmadı. Köse ilçemize ise kontenjan verilmedi. Kelkit ilçemize tanınan 2 kontenjan için 3 başvuru oldu. Şiran ilçemizde de 1 aile başvuruda bulundu. Kürtün ilçemize tanınan 1 kontenjana 1 başvuruda bulunuldu, ancak başvuran ailenin şartı tutmadı. Torul ilçemize tanınan 1 kontenjana ise başvuran aile olmadı. Şu anda tüp bebek projesi için 5 aile başvuruda bulundu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER